En marxa una comissaria mòbil

Text: Ajuntament de Mataró
338

La Policia Local mataronina posarà en marxa al novembre la nova Oficina Mòbil d’Atenció Ciutadana, una comissaria mòbil que permet la recepció de denúncies dels ciutadans i que pot funcionar com a lloc de comandament en situacions d’emergència o serveis especials.

La comissaria es podrà ubicar en qualsevol punt de la ciutat i en qualsevol horari. Les seves funcions seran incrementar la percepció de presència policial en aquells indrets i horaris que es considerin adients, ja sigui per tractar-se d’ubicacions amb molta concentració de persones o llocs de pas –mercats setmanals, però també en places o carrers molt transitats– o per atendre necessitats estacionals –a l’estiu, als entorns del passeig marítim, port i platges. Inicialment s’ha fet uns previsió d’una seixantena d’ubicacions que es consideren adients per a la col·locació de la comissaria, en funció de les necessitats operatives de cada moment.

També és una oficina mòbil de recepció de denúncies penals i administratives. Pel que fa a les denúncies penals, es podran recollir denúncies per robatoris o furts a la via pública, a l’interior de vehicles o a l’interior d’habitatges o establiments, per sostracció o furts de vehicles, o per danys. Es tramitaran denúncies administratives per infraccions de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana, per la intervenció d’armes, en matèria de gossos potencialment perillosos, i es podran fer denúncies i gestions d’objectes perduts/trobats.

D’altres serveis que farà són el d’una oficina mòbil d’atenció ciutadana i entrevistes del policia de barri. Alhora, pot ser utilitzada com a oficina de comandament avançat en situacions d’emergència i macroserveis –per exemple, per dur a terme el dispositiu periòdic i conjunt amb Mossos d’Esquadra de control de les zones d’oci (Dispositiu Marca) –.

La comissaria mòbil es posarà en funcionament a partir del 5 de novembre a mig rendiment per compatibilitzar el servei operatiu amb la formació que s’està impartint als agents. A partir del 12 de novembre es preveu que funcioni a ple rendiment.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí