Engega el nou Centre d’Empreses de Casa del Marquès del Masnou

Text: Redacció
479

El Centre d’Empreses neix amb una clara vocació de servei supramunicipal per tal d’intensificar l’oferta actual de serveis de suport a les empreses i als emprenedors i complementar-la amb l’oferta d’espais i la possibilitat d’allotjament empresarial. A més, oferirà assessorament per a la creació i la consolidació d’empreses; formació sobre temes relacionats amb la gestió empresarial; organització d’esdeveniments dinamitzadors del teixit productiu; cessió de sales de reunió i aules de formació, i altres serveis en línia a través del portal web de la Casa del Marquès.

Per materialitzar el projecte, els ajuntaments d’El Masnou, Alella i Teià han signat un conveni de col·laboració per a la prestació de serveis a persones emprenedores i empreses a la Casa del Marquès. L’acord a tres bandes ha posat de manifest la voluntat dels municipis per crear dinàmiques de cooperació supramunicipal per fer front a la situació econòmica actual i als reptes de futur que es plantegen mitjançant la creació d’un teixit empresarial fort. En aquesta línia, com van assegurar, es fa imprescindible el suport i el foment de les empreses del territori, així com de les iniciatives dutes a terme per les persones emprenedores. Aquest és l’objectiu principal del Centre d’Empreses Casa del Marquès. Per això,  vol convertir-se en dinamitzador i catalitzador de la innovació per al teixit empresarial del territori. Alhora, servirà per millorar l’oferta actual de serveis de suport a les empreses i emprenedors oferint-los la possibilitat d’allotjament empresarial, ja sigui en règim d’incubació o de consolidació.

A més de constatar els objectius fonamentals de l’equipament, el conveni signat fixa les condicions de la col·laboració. Si bé l’Ajuntament del Masnou és el darrer responsable quant a la capacitat de decisió, planificació, organització i realització dels serveis i les activitats del Centre d’Empreses, es constituirà una comissió de seguiment, formada pels regidors i tècnics de Promoció Econòmica de tots tres municipis. El conveni, que té una durada de dos anys, també fixa una aportació econòmica dels ajuntaments d’Alella i Teià.

El Centre d’Empreses és un projecte cofinançat per FEDER Catalunya 2007-13, eix 1 i Diputació de Barcelona. D’altra banda, també s’han aprovat els preus públics dels espais que s’hi podran llogar.

SERVEIS D’ALLOTJAMENT

Pel que fa als serveis d’allotjament, es divideixen en tres modalitats: la de despatxos, la d’espai coworking i la de domiciliació. La primera ofereix divuit despatxos de dimensions entre 8 i 19 m2. La seva cessió pot ser en modalitat de centre de negocis (nou despatxos ubicats a la primera planta) o de viver (el mateix nombre de despatxos però ubicats a la segona planta), i s’hi allotjaran empreses de constitució recent que podran tenir dret a determinades bonificacions en el preu de la cessió.  La segona ofereix sis llocs de coworking (espai compartit amb altres empreses), també per a empreses de constitució recent.  I, la tercera, la domiciliació, és un servei adreçat a empreses no allotjades per fixar al Centre el seu domicili social, rebre-hi la correspondència, i utilitzar-ne els espais comuns i compartits.

Tota la informació relacionada amb la cessió, els requisits per accedir als serveis d’allotjament així com les tarifes que s’apliquen en cada cas, es pot consultar al portal www.casadelmarques.cat. Està obert el termini per a presentar les sol·licituds d’espais.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí