Escollir els colors de les parets

Text: AMIC
329

Si esteu pensant a renovar l’aspecte de la llar és segur que una de les coses que teniu en ment és tornar a pintar les parets. I si això és així, el primer dubte que us pot sorgir és quins colors utilitzar.

La primera premissa és saber que la il·luminació influeix en el color i que aquest, a la vegada, determina la quantitat de claror o foscor que hi haurà en una habitació. És per aquest motiu que és tan important conèixer correctament les particularitats de cada color. Els clars reflecteixen la llum que reben, aporten lluminositat i engrandeixen visualment una estança. Per això, seran sempre una opció adequada quan estem pintant espais petits. Per la seva part, els colors foscos absorbeixen la llum i redueixen visualment una estança. Des d’aquest punt de vista convé utilitzar-los només en zones que volem ressaltar, com marcs de portes o finestres.

Per escollir correctament els colors convé realitzar proves sobre la paret, fent les barreges que considerem oportú, fins que donem amb el color adequat.

Un darrer factor a tenir en compte és la font de llum. Si la habitació disposa moltes hores de llum solar aquesta aportarà un to vermellós a la pintura al vespre i suavitzarà els colors freds. Si s’il·luminarà amb llum elèctrica, crearà un efecte gris en els tons càlids. Especialment quan les bombetes són de llum freda o blavosa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí