‘Esmorzars de forquilla’ al Maresme

Text: Redacció
543

Conscients de la necessitat de difondre la riquesa de l’hostaleria al Maresme, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ve realitzant permanentment activitats de divulgació de la gastronomia local. Aquest mes de setembre s’ha publicat i difós un opuscle digital que reuneix la proposta dels restaurants maresmencs que fan ‘Esmorzars de forquilla’.  És previst que s´hi vagin incorporant nous restaurants de la comarca. La publicació es pot descarregar al web del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.

En la tradició de la nostra terra, els ‘Esmorzars de forquilla’ són uns àpats contundents, uns bons menjars que demanen ús de coberts, que es prenen des de primera hora del dia fins a mig matí i ens poden deixar sense gana a l’hora de dinar. S’obren a moltes opcions, però vinculats a la nostra gastronomia es preparen amb botifarra i mongetes, cap i pota, fricandó, peus de porc, galtes, bacallà a la llauna, trinxat de la Cerdanya, bolets i pèsols, entre d’altres saboroses i energètiques propostes.

Associem aquests esmorzars amb el lleure, els caps de setmana i els festius, les sortides en bicicleta o de senderisme, amb les trobades d’amics i quan fem una escapada en cotxe i en família. També amb les celebracions o reunions de negocis amb un caire informal.

La publicació es pot descarregar al web del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme: www.costadebarcelonamaresme.cat/ca/gastronomia/esmorzars-de-forquilla-del-maresme

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí