Els Espais de Poesia d’Alella recuperen la programació d’actes ajornada

Text: Redacció
759

La tretzena edició dels Espais de Poesia prevista del 8 al 17 de maig va quedar ajornada a causa de la Covid-19. Des de l’Ajuntament d’Alella s’ha treballat per garantir, tot i l’excepcionalitat del moment, noves dates per a totes les propostes reprogramant les activitats del cicle poètic al llarg d’aquest 2020, davant de la necessitat de fer costat al món creatiu, alhora que es desenvolupen entorns segurs.

Fins al 2 de desembre hi ha actes programats en diferents espais del municipi. Totes les activitats es faran respectant les mesures sanitàries, és per aquest motiu que l’aforament queda reduït i l’entrada serà per ordre d’arribada sempre que no calgui inscripció prèvia ni compra d’entrades.

Els Espais de Poesia van començar el cap de setmana del  19-20 de setembre, amb la presentació del llibre La ceguesa dels miralls, de Joan Adell, guanyador del 23è Premi de Poesia Alella a Maria Oleart. Entre d’altres activitats que es faran, el 8 de novembre hi haurà la 2a trobada d’editorials comarcals, amb fira i presentacions de les novetats de les editorials del Maresme.

PROGRAMACIÓ PENDENT ESPAIS DE POESIA

Divendres 16 d’octubre. 19.30 h. Can Manyé.
Com ens n’alliberem de nosaltres? Recital de Mohamad Bitari, acompanyat de Gerard Quintana, Sílvia Bel, Rosa Cadafalch, Biel Barnils i Sonia Moya, reciten els textos de sis poetes de Síria.

Diumenge 18 d’octubre. 12 h. Plaça de l’Ajuntament.
Pelat. Espectacle familiar de Joan Català que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance.

Dissabte 31  d’octubre. 20 h. Casal d’Alella.
Astre blau. Pianos, trompetes, veus cantades i recitades, sintetitzadors i efectes com reclams d’ocells es fusionen en aquest projecte a duo de Versonautas.

Diumenge 8 de novembre. 11 h. Plaça de Can Patatina.
El Maresme publica poesia. 2a trobada d’editorials comarcals, fira i presentacions. Presentacions de novetats per part dels autors i autores, signatura i venda de llibres. I tot seguit… Alella diu Mercè Giralt recital on alellencs i alellenques llegeixen versos del recull Onades com a homenatge a la poeta Mercè Giralt.

Divendres 20 novembre. 21 h. Casal d’Alella.
L’últim camí de Walter Benjamin. Un viatge a través de la música electrònica que s’acompanya de poemes en català, castellà i alemany, banda en directe i amb presència important d’efectes visuals. Homenatge de la cantant berlinesa Juliane Heinemann a l’escriptor i filòsof alemany Walter Benjamin.

Dimecres 2 desembre. 19.30 h. Can Manyé.
Poema a la durada de Peter Handke. Marta Pera, la seva traductora al català, llegirà aquest llarg poema, dels més bells que s’han escrit en els últims 40 anys.

COMPARTIR