El Festival d’Estiu d’Alella s’obre al territori

Text: Redacció
525

El celler Can Roda, de Santa Maria de Martorelles, s’afegeix enguany al programa del qual ja formen part els cellers Alta Alella i Bouquet d’Alella.

El Festival d’Estiu d’Alella fa 15 anys i s’obre al territori amb la incorporació del celler Can Roda, ubicat a Santa Maria de Martorelles. Amb aquest nou escenari, ja són tres cellers de la DO Alella —Can Roda, Alta Alella i Bouquet d’Alella— els que participen a aquest esdeveniment cultural, amb un programa doble: una proposta musical i enogastrònomica i activitats infantils i familiars.

El programa serà ampli i força intens, ja que tots els espectacles es concentraran en la primera quinzena de juliol. El punt de partida serà el 4 de juliol al celler d’Alta Alella, amb el concert de L’últim Indi, el nou projecte musical d’Eduard Costa, exmembre dels Amics de les Arts. L’endemà, el divendres 5 de juliol, es trasllada als Jardins de Cal Marquès, amb l’actuació de Mishima, cap de cartell d’aquesta edició. En aquest mateix escenari, el 6 de juliol reunirà, en una producció pròpia, a la Polifònica Joia amb el guitarrista i compositor Vicenç Martin i la seva Dream Big Band. La festa continua l’11 de juliol  al Parc de Can Sors amb  una suggerent proposta de la Sant Andreu Jazz Band, dirigida per Joan Chamorro.

Les darreres cites seran a Can Roda, el 12 de juliol amb una activitat infantil i el concert de Sandra Bautista, i a Can Bouquet, on està previst finalitzar el Festival el 13 de juliol amb una proposta infantil i familiar i el concert de Halldor Mar.

El Festival en família. El programa d’enguany inclou tres propostes pensades per al públic infantil, una cadascun dels tres cellers que participen al Festival. La primera serà el 6 de juliol al Celler de les Aus d’Alta Alella, amb els contes cantants i les cançons d’El cantallaire, un espectacle de Ferran Campabadal que convida a despertar les inquietuds musicals i creatives. El 12 de juliol, al celler Can Roda, Santi Carcasona ens convida a compartir una sessió de Drum Circle, una activitat de percussió grupal i participativa. La darrera oferta és la La città infinita, un joc constructiu, lúdic i participatiu, amb materials reciclats amb el què els infants i les seves famílies col·laboraran junts per aconseguir una nova idea de ciutat. La cita és el 13 de juliol al celler Bouquet d’Alella.
 

15 ANYS
El punt de partida del Festival d’Estiu d’Alella es remunta al juliol de 2004. L’Ajuntament d’Alella va organitzar un concert de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat i solistes del Gran Teatre del Liceu en els idíl·lics Jardins del Cal Marquès, una finca privada. L’èxit d’aquest primer concert va engrescar l’Ajuntament a donar forma, imatge i contingut a un cicle de concerts d’estiu que uneix la bellesa dels espais i la qualitat artística de les propostes programades.
 
L’any 2009, el Festival fa una aposta clara per la música clàssica de qualitat incorporant el projecte de Músics en Residència i cinc anys després, el 2014 s’obre a nous escenaris amb la incorporació en el programa de la proposta Saborasons, que uneix música i gastronomia. L’any 2015 també s’hi va sumar el Festival Bouquet d’Alella, i el 2016 s’hi afegeix el celler Alta Alella Mirgin.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí