El Festival Internacional d’Orgue de Mataró arriba a la 8a edició

Text: Redacció
317

Del 6 al 18 de juliol Mataró tornarà a acollir aquest festival amb la presència d’artistes de prestigi internacional. La Basílica de Santa Maria tornarà a ser la seu de concerts d’artistes de renom internacional com Liene Adretta Kalnciema, Ben Van Oosten, Wayne Marshall i Raúl Prieto. Tots els concerts començaran a les 21 h.

El festival es clourà el 18 de juliol amb Sardanes de concert arreglades per a orgue i tenora, a càrrec del duet format per Àlex Vila, tenora i Pau Riuró, orgue. Un concert sorprenent en el qual el públic podrà escoltar de manera diferent clàssics catalans com el “Sant Martí del Canigó” de Pau Casals, el “Girona m’enamora” i una fantasia sobre “El cant dels ocells” de Francesc Civil.

L’orgue Monumental de Santa Maria és l’instrument musical històric més gran construït en tallers catalans, amb 4.557 tubs que ocupen l’espai equivalent a un edifici de 3 plantes. En aquesta 8a edició del Festival les visites s’han renovat amb un nou format. Les visites guiades gratuïtes de la mà de Raúl Prieto es podran fer el 7 de juliol a les 17 i 18 i el 12 de juliol a les 17 h. Cal reservar plaça a l’Oficina de Turisme de Mataró.
 

PROGRAMACIÓ
Concert espectacular d’orgue. Dissabte 6 a les 21 h. Concert d’orgue a càrrec de Raúl Prieto.
Colors del Bàltic. Dijous 11 a les 21 h. Concert d’orgue a càrrec de Liene Adretta Kalnciema. 3 €
Bach, Mendelssohn i Widor. Diumenge 14 a les 21 h. Concert d’orgue a càrrec de Ben Van Oosten. 3 €
El virtuosisme de Wayne Marshall. Improvisacions i obres originals. Dimarts 16 a les 21 h. Concert d’orgue a càrrec de Wayne Marshall. 3 €
Sardanes de concert arreglades per a orgue i tenora. Dijous 18 a les 21 h. Concert d’orgue i tenora a càrrec d’Àlex Vila i Pau Riuró. 3 €
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí