Fòrum Gastronòmic doblarà superfície en el seu retorn a Barcelona

Text: ACN
534

Fòrum Gastronòmic tornarà a Barcelona aquest novembre després de tres anys d’absència, ara sota el paraigua d’Alimentària Exhibitions (Fira de Barcelona). Amb aquesta associació, el saló dobla l’espai que havia ocupat anteriorment a la Fira (dins de la fira Hostelco) i disposarà de 6.000 metres quadrats de superfície expositiva –un 80% de l’espai ja s’ha comercialitzat– i 4.000 dedicats a activitats al Pavelló 8 de Fira Montjuïc. Segons defensen els seus fundadors, Jaume Von Arend i Pep Palau, la nova dimensió de la cita no anirà en detriment de “l’essència de proximitat” que ha caracteritzat el Fòrum en 20 anys de trajectòria, amb edicions a Girona, Barcelona i Galícia. Tallers temàtics, un espai dedicat a l’alimentació Halal o les reflexions dels principals cuiners catalans i internacionals del moment són alguns dels atractius de l’edició.

A la capital catalana, i amb el nom de Fòrum Gastronòmic Barcelona, el saló dedicat a la restauració (restaurants i food service) espera rebre uns 30.000 visitants, la xifra que es va registrar en la darrera edició del Fòrum a Girona, el novembre passat. En celebrar-se de dilluns a dimecres (18, 19 i 20 de novembre), els organitzadors busquen evitar el públic turista o aliè al món de la restauració perquè, recorden, aquesta és una fira adreçada als professionals de l’hosteleria.

Prop de 30 grans xefs de tota Europa participaran a l’esdeveniment a través de l’espai de conferències Fòrum Lab, per descobrir als professionals les noves tendències d’alta gastronomia, però també per posar en valor el paper de la dona al capdavant de restaurants de prestigi i, en general, per “repensar el moment gastronòmic actual”, en paraules de Jaume Von Arend.

Jordi Cruz, Niko Romito (Reale-Cassadona, a Itàlia), Carme Ruscalleda, Oriol Castro, Paco Pérez, Oliver Penya, Eduard Xatruch, Mateu Casañas o Rasmus Munk (The Alchemist, de Dinamarca), són alguns dels noms més destacats que han confirmat la seva assistència.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí