El Gran Recapte d’Aliments es reinventa a virtual i elimina la recollida física d’aliments

Text: Redacció
974

La 12a edició del Gran Recapte canvia el seu format a causa de la pandèmia. Aquest any s’elimina la recollida d’aliments i les donacions seran virtuals, a través de diferents canals.

La campanya començarà el 16 de novembre i s’allargarà fins al dissabte 21. Durant la setmana es podran fer donacions econòmiques a les caixes dels supermercats, a través del codi 33596 del canal de Bizum i de la pàgina web www.granrecapteonline.com, fins al 16 de desembre. Els diners recaptats serviran per a la compra d’aliments bàsics com la llet, l’oli, llegums o conserves.

Durant els dies 20 i 21 es reforçarà la campanya amb la presència de voluntaris al supermercat, s’estima que són necessàries unes 8.700 persones per informar sobre el canvi d’operativa i com fer la donació al moment del pagament de la resta de la compra.

La demanda es dispara un 40%

D’ençà que es va iniciar la pandèmia els quatre Bancs dels Aliments Catalans han augmentat la seva demanda un 40% i han atès la xifra rècord de 262 mil persones de mitjana mensual. En aquest sentit, el lema de la campanya: “La nova realitat és una nevera buida” sintetitza la importància del Gran Recapte d’aliments 2020, la “més necessària que mai”, segons els organitzadors.

 

COMPARTIR