El Gremi d’Hostaleria i Turisme preocupada per la situació de la crisi

Text: Redacció
686

El Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme valora molt negativament la situació provocada pel Coronavirus (COVID-19), en que per causa de força major tota l’hostaleria en general s’ha vist abocada al tancament obligatori. Aquesta situació està provocant greus problemes de liquiditat i tresoreria a la majoria de negocis, que a més han de fer front a pagaments en cascada d’impostos i taxes de tot tipus.

Donada la situació, el sector ha procedit massivament a tramitar Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), per salvaguardar temporalment les empreses i facilitar que els seus treballadors puguin cobrar el 70% del seu sou mensual. En aquest sentit el Gremi ha realitzat fins a 12 comunicacions als seus agremiats informant de la situació i des les possibilitats de maniobra en quan a: ERTO’s, reducció de costos de subministraments (llum, gas i aigua), negociació de moratòria de lloguers de locals amb  propietaris, negociació de moratòria d’hipoteques i préstecs amb entitats financeres i tramitació de ICO/ICF mitjançant entitats financeres.

Únicament continua oberta l’hostaleria vinculada a establiments alimentaris amb degustació sense possibilitat de consum “in situ” i aquells pocs establiments que han optat per servei a domicili. Els establiments de servei a domicili tradicional tipus entrepans, pizzes, sushi etc… romanen oberts, ja que estan especialitzats en aquest servei a domicili.

El Gremi però, ha vehiculat via la Federació d’Associacions i Gremis empresarials del Maresme (FAGEM) la plataforma “adomicili” per aquells restaurants que vulguin o puguin fer servei a domicili, més enllà de les plataformes tradicionals.

El Gremi preveu un desconfinament progressiu i una tornada a la normalitat esglaonada amb possible reducció temporal d’aforaments als establiments, sense atrevir-se  a donar data de tornada a la normalitat.

COMPARTIR