Hola metavers!

Eli Guillén.  Màrqueting digital. www.eliguillen.es
249
Una imatge de Decentraland, un metavers on es poden realitzar events.

Des de fa unes setmanes no ens paren de repetir que el metavers és el futur d’internet. Però, podria ser un bluf. O un videojoc. O la pitjor versió de Zoom. És difícil de dir.

Fins a un cert punt, parlar del que significa “el metavers” és com tenir una discussió sobre el què significa “Internet” en la dècada de 1970. Ningú podia saber realment com seria la realitat. Ara passa el mateix. En l’article d’avui volem despullar el concepte metavers. Esperem ser capaces de fer-ho. Comencem!

Què és el metavers?

El metavers és una combinació de diferents tecnologies que inclouen realitat virtual, realitat augmentada i seguiment ocular. Tots aquests elements s’utilitzen per a crear un món virtual que pretén ser un món més perfecte. Els exemples d’un metavers inclouen Fortnite, Roblox i The Sandbox.

El concepte “metavers” es va esmentar per primera vegada en la novel·la de ciència-ficció de Neal Stephenson, Snow Crash, publicada en 1992. Encara que el terme no és nou, la idea de viure en un món virtual pot semblar una mica futurista, però ja fa temps que el món virtual ens acull amb els braços oberts.

Un món virtual més dolç i on tot és un joc. Et comença a atraure, eh?

Per accedir només necessites un ordinador i una connexió a Internet sòlida, per tant, la barrera d’entrada és mínima. És cert que per tenir una experiència 100% immersiva necessites unes ulleres de realitat virtual.

Què hi ha en el metavers?

El metavers conté una sèrie d’elements diferents, com a avatars 3D, actius digitals, jocs, negocis i diversos esdeveniments que donen suport a tota una economia virtual. Com a usuari, pots monetitzar les teves creacions, reunir-te amb amics, participar en esdeveniments virtuals i organitzar reunions de negocis.

La principal diferència del metavers és que pots viatjar pel món des de la comoditat de la teva casa, utilitzant només un ordinador i unes ulleres de realitat virtual. I sense haver-te de fer test d’antígens!

Els exemples populars del metavers inclouen Cryptovoxels, Decentraland, Roblox, Somnium Space i The Sandbox.

Sense oblidar-nos del metavers català, CatVers, un espai digital immersiu on es podrà passar l’estona, interactuar amb altres persones o assistir a esdeveniments en un món digital i sempre en català.

El futur del metavers

Confio que el metavers continuarà desenvolupant-se fins a convertir-se en una cosa extraordinària i revolucionarà la forma en què els humans interactuen i, al mateix temps, augmentarà l’eficiència en moltes indústries.

COMPARTIR