Idees de màrqueting en línia per a restaurants: De principiant a expert

Eli Guillén.  Màrqueting digital. www.eliguillen.es
190

Necessita noves idees de màrqueting per a restaurants per a tenir una major presència a Internet? Hem recopilat una llista de passos que pot seguir sense importar l’expert que sigui en tecnologia.

Avui dia, la presència del seu restaurant en la web és la seva eina més poderosa per a atreure i retenir clients. Desenvolupar el seu manual de màrqueting en línia és una bona manera d’enfortir la seva marca en línia i augmentar l’eficàcia i l’abast del seu pla de màrqueting. Per a ajudar-lo a començar, hem recopilat aquesta llista d’idees. En conjunt, aquestes idees l’ajudaran a millorar la presència del seu restaurant a Internet i li facilitaran la delegació de tasques quan arribi el moment.

Tant si és un nadiu digital com un novençà en tecnologia, consulti les idees de màrqueting per a restaurants que poden ajudar al fet que el seu negoci destaqui. Crear una presència de màrqueting en línia no requereix coneixements avançats de màrqueting. Hi ha passos senzills que pot donar avui mateix.

Completi el seu perfil de Google My Business

Google acostuma a ser el primer lloc en el qual un client potencial troba el seu lloc web. Asseguri’s que el seu perfil estigui actualitzat i que indiqui amb precisió els seus horaris, ubicacions i informació sobre comandes en línia.

Amb un perfil complet, apareixerà una barra lateral amb la ubicació del seu restaurant, la categoria, l’horari, la informació de contacte, el menú, les ressenyes, les hores més populars i les imatges en els resultats de cerca del seu restaurant com a part de la barra de coneixements de Google.

Crear comptes de xarxes socials per a restaurants

Els seus clients estan en les xarxes socials, així que el seu restaurant també ha d’estar-hi. Vostè vol connectar-se i mantenir-se en contacte amb els clients, i les xarxes socials són una forma directa de fer-ho a gran escala.

En tots els canals mantingui les seves pàgines en les xarxes socials fidels a la seva missió, marca i cultura. La seva estratègia en les xarxes socials ha de ser coherent en totes les plataformes, però també ha d’adaptar-se a cadascuna d’elles.

Interactuar amb els clients en línia

Un dels majors avantatges de les xarxes socials és la interacció amb la seva clientela fora del mateix restaurant. Pot organitzar concursos, promoure esdeveniments, recaptar les opinions i idees dels clients i respondre a qualsevol pregunta o comentari.

Fer créixer la seva llista de correus electrònics

Tant si es posa en contacte amb els membres del seu programa de fidelització de restaurants com amb clients completament nous, el màrqueting per correu electrònic per a restaurants és una forma eficaç de fomentar la fidelització. Hi ha eines per automatitzar les campanyes de correu electrònic per a enviar notícies, promocions, actualitzacions del menú o qualsevol cosa que cregui que pot atreure trànsit al seu restaurant.

Involucrar a les persones influents i als bloguers

Una vegada que tingui un grup de seguidors compromesos en les xarxes socials, intenti acostar-se a Instagramers i bloguers gastronòmics locals per a veure si els agradaria col·laborar. Un contingut compartit pot publicar-se en els seus comptes socials i en els dels influenciadors, i tots dos es beneficien de l’exposició als seguidors de l’altre.

Construir un lloc web personalitzat

Si opta per aquesta via, asseguri’s que el lloc web del seu restaurant estigui optimitzat per a l’ús mòbil, ja que el 42% dels visitants dels llocs web de restaurants ho fan des dels seus telèfons mòbils. Demani a alguns clients que provin el seu lloc per a assegurar-se que qualsevol pot navegar fàcilment; un lloc web no optimitzat per a mòbils espantarà els clients.

Ara més que mai, tenir una presència en línia és una tàctica de màrqueting cada vegada més essencial. Segueixi aquests passos per a convertir-se en un mestre del màrqueting en línia i fer que el seu restaurant destaqui entre la competència.

COMPARTIR