Impacte del coronavirus en les marques i el consum

Anna Lladó.  Periodista. www.annalladoferrer.com
320

La pandèmia del coronavirus ha generat noves tendències. La higiene ha guanyat importància, passem més temps a casa i predomina l’economia de distància, centrada en el consum a la llar, sobretot digital.

Davant d’aquesta situació, marcada per la incertesa, moltes empreses s’han reinventat per tal de tirar endavant. Ara, un dels reptes és donar seguretat i confiança als ciutadans per a dinamitzar el consum. Sobre aquesta qüestió se n’ha parlat al Zoom Marques, una trobada impulsada pel Clúster Audiovisual de Catalunya que ha comptat amb la participació de Jordi Urbea, vicepresident d’Ogilvy Spain; Cristina Vall-Llosada, directora de Comunicació Corporativa de SEAT; i Pol Vilà, responsable de Màrketing Digital de Filmin.

Els ponents coincideixen que no n’hi ha prou amb prendre mesures d’higiene. A més d’implementar-les, les hem de comunicar. “És important generar una percepció de seguretat i confiança”, tant entre els treballadors com entre els clients, afirma Vall-Llosada. I les marques han de fer un esforç per a transmetre-ho, explica Urbea. “Tenen una gran responsabilitat perquè, si no tornem a donar confiança i seguretat als ciutadans, el consum es frenarà”, afegeix.

També diuen que hem de revisar el propòsit de les marques.  Per què existeixen? Urbea recorda la importància de situar el consumidor al centre. Mentrestant, Vall-Llosada defensa que no n’hi ha prou amb oferir un bon producte, sinó que les empreses han de tenir a més un impacte positiu en la societat. Sostenibilitat, solidaritat, transparència… són alguns dels valors a l’alça.

La crisi del coronavirus ha canviat la manera en què les marques es comuniquen i relacionen amb els clients; cada copés més digital. La Revolució Digital ha avançat molt en poc temps. Un exemple n’és l’augment del comerç online, l’ús de les xarxes socials i l’streaming. Segons Pol Vilà, el consum per usuari a plataformes de cinema i sèries com ara Filmin s’ha doblat. Vilà creu que cal estudiar quina part del nostre negoci pot ser digital i reflexionar sobre el teletreball. Fins a quin punt ha funcionat durant la pandèmia?

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí