Inauguració del projecte Radars del Masnou

Text: Redacció
45

La plaça Nova de les Dones del Tèxtil del Masnou va acollir, el passat 1 d’octubre, la festa d’inauguració del projecte Radars, la xarxa comunitària de prevenció i acció per al benestar de la gent gran que viu sola al Masnou.

La festa que buscava arribar a tots els públics del Masnou, es va presentar com un acte intergeneracional d’unió i estima entre masnovins i masnovines, i s’hi va poder conèixer de primera mà el projecte i cercar persones que s’hi vulguin sumar de forma voluntària.

Radars és una xarxa comunitària de prevenció i acció destinada a contribuir al benestar de les persones grans del Masnou que viuen soles o acompanyades d’altres més grans de 70 anys, per pal·liar els efectes de la soledat no volguda, un factor cada cop més present a la nostra societat. A través de l’estudi previ del projecte, es va determinar que, al Masnou, el 19,70% de les persones tenen més de setanta anys i que unes 1.392 són possibles usuàries de Radars. L’objectiu principal d’aquest projecte és detectar i prevenir situacions de risc de les persones grans creant una xarxa comunitària de vinculació i suport per tal de reduir o eliminar l’exclusió i aïllament social de la gent gran del poble.

COMPARTIR