Jornades gastronòmiques del Plat de Mataró

Text: Redacció
430

Del 12 de març al 26 d’abril, Mataró celebra enguany les 23es Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró, Pèsols amb sèpia i patates, amb la participació de 10 restaurants de la ciutat. Aquestes jornades s’emmarquen en les Jornades Gastronòmiques dels Pèsols del Maresme.

Al  llarg dels darrers vint anys el Gremi d’Hostaleria del Maresme amb seu a Mataró s’ha posicionat com un Gremi bàsicament gastronòmic, fomentant en tot moment els productes de la terra i del nostre territori, els productes de kilòmetre zero. D’aquesta manera, han col·laborat  àmpliament en la difusió de la cultura culinària mediterrània i de la gastronomia típica de la comarca del Maresme.

En l’actualitat, el Gremi forma part de la Taula de Gastronomia de la Diputació de Barcelona i de la Comissió de Turisme Gastronòmic del Consorci de Promoció Turística del Maresme, per tal d’impulsar el Turisme gastronòmic a la comarca.

Aquest any, l’acte de inici de les Jornades del Plat de Mataró es celebra a l’Escola de Restauració i  Cambreria de Mataró, propietat del Gremi. Durant l’acte, el professor de cuina Enric Barrull i els seus alumnes,  elaboraran la recepta del Plat de Mataró, servint posteriorment un  tast als assistents.

A l’acte, a banda del president del Gremi, Enric Bartrés, hi assistiran el president del Consorci de Turisme, el President del Consell Comarcal, l’Alcalde i la Regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró i d’altres  personalitats.

Els restaurants participants són: Caminetto, Iluro, L’Harmonia, La Girella, La Nova Rosaleda, Mundial, Nou Daxana, Nuus (Hotel Atenea), Panoràmic Laietània i Garlic, tots ells de Mataró.

 

COMPARTIR