Josep Fadó a ‘Il Duca d’Alba’ i ‘Shaking Shakespeare’

Text: Redacció
517

El tenor mataroní Josep Fadó participa en la reestrena a Espanya de l’Òpera Il Duca d’Alba, de Donizetti, dins de la LXVIII temporada d’Ópera de Oviedo, amb una producció de Vlaamse Opera d’Anvers (Bèlgica).

Precisament, la darrera vegada que és va representar a Espanya aquest títol, va ser en el Teatre del Liceu de Barcelona l’any 1887. En el repartiment cal destacar-hi a més de Josep Fadó, que interpreta el paper de Don Carlo, el tenor Josep Bros, el baríton Àngel Òdena i la soprano Mexicana guanyadora d’un primer premi Operalia, el 2008, Maria Katzarava. Tots sota la direcció del mestre Roberto Tolomelli.

L’estrena va ser el passat diumenge 13 de desembre al Teatre Campoamor. d’Oviedo. Il Duca d’Alba ens explica una història romàntica durant la dominació de les tropes espanyoles a Flandes, sota les ordres del III Duque de Alba, conseller de Carles V i Felip II.

D’altra banda, Fadó també actuarà al Círcol Maldà de Barcelona a partir del 23 de desembre i fins el 10 de gener, en una nova experiència dins de la seva trajectòria professional, dins d’un espectacle titulat Shaking Shakesperare.

És un espectacle musical basat en les composicions inspirades en les obres i textos del genial dramaturg, des de l’època elisabetiana fins als nostres dies. És un espectacle irreverent, irònic, que s’apropa al públic amb un aire provocatiu i en busca de la complicitat. Amb una factura musical acurada, perfeccionista; amb la participació de professionals amb una trajectòria contrastada i amb un format proper al cabaret.

La proposta integra els diferents gèneres musicals que al llarg dels segles han adaptat Shakespeare; des del madrigal renaixentista fins al musical contemporani de Broadway.

Sota la direcció de Moisès Maicas i amb la particpació de Josep Fadó, completen l’equip artístic, The Hampfris Quartet, les Sing Song Sisters, l’actor Bernat Cot que donarà vida al “Gran Willy” i el pianista Paul Perera.  Es podrà veure a Mataró els dies 4 5 i 6 de març de 2016.

COMPARTIR