L’escriptor Marcel Riera guanya el 53è premi literari Carles Riba

940

Nascut a Badalona l’any 1956, en Marcel Riera viu a Premià de Dalt i és un dels promotors de la programació cultural “P de Poesia” del municipi. El premi Carles Riba l’ha aconseguit amb el poemari Llums d’Irlanda, inspirat en aquest país i en què homenatja grans veus anglosaxones (Yeats, McNeice, Kavanagh o Seamus Heaney). El 53è premi Carles Riba acosta el lector a una pàtria petita i partida, a una llengua oprimida, als seus paisatges, a les seves poesies… a tot un poble que tant pot ser Irlanda com podria ser… Catalunya.

El premi Carles Riba es lliura en la Nit literària de Santa Llúcia – Gran festa de les Lletres Catalanes, considerada la vetllada literària més important en llengua catalana i organitzada per Òmnium Cultural des dels seus orígens.

En la seva 61a edició es van atorgar, entre d’altres, el premi Sant Jordi (novel·la), el premi Mercè Rodoreda (contes i narracions) i el Carles Riba (poesia), en una gala que va tenir lloc el 20 de desembre.

Enguany, a banda de Marcel Riera, guanyava el premi Sant Jordi el reconegut escriptor Sebastià Alzamora, amb el thriller Crim de sang -ambientat a la guerra del 1936-39, enmig d’una matança de religiosos i d’un altre doble assassinat enigmàtic per resoldre- mentre que el premi mercè Rodoreda requeia en Ramon Erra amb La vida per rail, un recorregut per diversos països europeus a partir d’un recull de contes ambientats en trens. Fins ara, Marcel Riera només havia publicat dos reculls, Lluny (Viena, 2006) i L’edat del coure (Viena, 2008), amb el qual va guanyar el premi Vila de Martorell de Poesia l’any 2007.

Cal recordar que l’escriptor de Premià de Dalt Valerià Pujol (1952-1992) també aconseguia el Premi Carles Riba l’any 1983 per La trista veu d’Orfeu i el Tornaveu del Tàntal.

COMPARTIR