L’Hospital de Mataró premiat per la millor gestió hospitalària i l’àrea d’atenció al sistema nerviós

Text: Consorci Sanitari del Maresme
1829

L’Hospital de Mataró ha estat guardonat amb la distinció TOP 20 com un dels millors hospitals en gestió hospitalària en la categoría Grans Hospitals Generals a l’àmbit de l’Estat Espanyol. L’àrea d’atenció del sistema nerviós, per la gestió dels accidents vasculars cerebrals, ha estat premiada perquè presenta menors índexs de mortalitat, té menys reingressos i és més eficient en els temps de tractament dels pacients. En aquesta edició han estat avaluats un total de 126 centres assistencials de l’àmbit públic i 37 privats.

El guardó premia la gestió global de l’hospital. És el novè cop, de 12 edicions, que el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) és premiat amb el TOP 20 i és de les institucions sanitàries de l’Estat Espanyol que més cops ha rebut aquesta distinció. Això significa que manté una tendència d’excel·lència sostinguda durant un període llarg de temps.

En aquesta edició ha estat premiada també l’àrea d’atenció al sistema nerviós. Això significa que, a més de reconèixer l’actuació global de tota la institució, es destaca de manera especial una activitat concreta; en aquest cas la gestió dels accidents vasculars cerebrals.

La Dra. Pilar Fossas, Cap del Servei de Neurologia de l’Hospital de Mataró, explica que aquests resultats són fruit del treball en equip multidisciplinar (metges i infermeres) “del nostre servei, amb d’altres com Urgències, Radiologia, Unitat de Cures Intensives (UCI) i Rehabilitació; a més de tots els equips que participen en l’atenció al pacient quan viu un procés de tractament d’un accident vascular cerebral”.

La Cap de Neurologia afegeix que l’obtenció del guardó “és també el reconeixement a una manera de treballar; en xarxa, per processos i de manera conjunta entre tots els actors implicats en el procés d’atenció al malalt. També ha estat bàsica la coordinació amb l’Hospital Germans Tries i Pujol, com a centre de referència, a través del Codi ICTUS”.

Els premis TOP 20 els impulsa l’empresa de serveis d’informació sanitària, IASIST, que avalua els hospitals públics i privats que es presenten voluntàriament al programa. Els hospitals que formen el TOP 20 de l’edició 2011 són els que millors resultats han obtingut en l’avaluació d’una serie d’indicadors en matèria de qualitat assistencial, funcionament i eficiència econòmica.

Aquest premi reconeix la labor de tot l’equip del CSdM, focalitzat en l’aposta per cercar un alt nivell d’excel·lència en l’atenció al pacient.

COMPARTIR