La biblioteca de Can Vallerià s’obrirà amb la mostra ‘Viladecans i els llibres’

Text: Redacció
618

El centre ‘Can Vallerià, art comunicació i territori’, de Premià de Dalt, obrirà el diumenge 5 de març un nou espai biblioteca per a realitzar-hi activitats culturals. La inauguració d’aquest espai es farà amb l’exposició ‘Viladecans i els llibres’, un recorregut pel treball que aquest prestigiós pintor ha fet sobre l’obra de diversos escriptors. La biblioteca s’especialitzarà en poesia, i en llibres sobre el Maresme i d’autors de la comarca.

La relació del pintor Joan-Pere Viladecans amb can Vallerià ve de l’any 1978, quan l’artista va cedir un gravat al grup literari de la Font del Cargol, que encapçalava el poeta Valerià Pujol, per a convertir-lo en el cartell de les Primeres Jornades Poètiques del Maresme. Posteriorment l’amistat amb l’artista s’ha anat intensificant fins avui. Aquell cartell il·lustra ara la portada de ‘Poesia, llengua i llibertat. El grup de la Font del Cargol’, d’Albert Calls, primer llibre dels renascuts Quaderns de la Font del Cargol. En aquest volum es fa una crònica en clau d’assaig dels anys del col·lectiu literari maresmenc i una antologia dels poetes publicats durant la primera època.

És per això que l’espai biblioteca de can Vallerià s’inaugurarà amb una exposició on es mostrarà la relació d’en Viladecans amb els llibres i amb el Grup de la Font del Cargol.

A banda d’explicar la relació del pintor amb el grup literari del Maresme, l’exposició ‘Viladecans i els llibres’ comprèn els treballs que l’artista ha fet a partir d’obres d’escriptors. Les portades de la col·lecció de poesia dels Llibres del Mall, la il·lustració dels contes d’Edgar Allan Poe i els dos llibres de col·leccionista i bibliòfil ‘Sinera’, sobre l’obra de Salvador Espriu, i el recent ‘Salveu-me la mirada’, sobre la poesia de Miquel Martí i Pol.

La presentació de l’exposició serà diumenge 5 de març a les 12.30, i anirà a càrrec del crític d’art i col·laborador de Tribuna Maresme Pere Pascual.

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí