La cacera urbana

Ferran Planell.  Escriptor
1712

En Premiá de Mar, típico y pintoresco pueblecito del litoral catalán, las fuerzas del orden público que velan por la paz y la convivencia en el nordeste de la península ibérica, abatieron con valentía a un malhechor jabalí que, amparado por la oscuridad, arremetía contra los apacibles lugareños que volvían alegres a sus hogares.

 La crònica de l’esdeveniment m’ha transportat al passat i per un moment, m’he imaginat assegut en una sala d’un qualsevol cinema de barri, visionant la notícia al més pur estil ranci del NODO.

15 de maig de 2017. A Premià de Mar. Entre quarts d’11 i les 11 de la nit, alertats pels veïns, es mobilitzen els efectius de la policia local, juntament amb la de Premià de Dalt i els Mossos d’Esquadra.

No, no es tractava de cap banda armada assaltant una entitat bancària prenent als clients com a ostatges. La cosa anava per uns altres camins més foscos. Un porc senglar remenava escombraries, a fi de proveir-se de l’equilibrada dieta de dilluns al vespre. La pobra bèstia, presa consciència del que li queia al damunt i moguda pel seu instint animal,va optar per anar fent via, iniciant-se llavors una persecució policial sense res a envejar a la millor pel·lícula taquillera de lladres i serenos.

Empaitada per una munió d’humans cridant i enfocant-la amb llanternes, sembla que la fera ferotge no acabava de guardar la pertinent i decorosa conducta que d’ella s’hagués pogut esperar. Bé, per dir-ho fàcil, que es va acabar descontrolant, segons fonts ben informades.

Després dels rellevants “Alto o disparo”, que el fet de tractar-se d’un poc senglar no era motiu per deixar de seguir els procediments, la criatura va ser abatuda farcida a trets.

De veritat, així s’esperaven poder reconduir-la cap al seu hàbitat natural, tal com marca el protocol a seguir en aquests casos? De veritat, administracions emplaçades al llindar del Parc de la Serralada del Litoral, no disposaven de dards per a reduir-la?

Estrambòtic i més propi d’aquelles èpoques on el blanc i negre era imposat per evitar l’esclat del color.

COMPARTIR

1 COMENTARI

Comments are closed.