La ciclologística, l’agroecologia i l’administració es troben per dibuixar vies de col·laboració

Text: Redacció
326

El mes de juny va tenir lloc a Mataró la trobada sobre ciclologística en la distribució de l’alimentació agrícola i sostenible. La cita ha estat organitzada per ‘Som Ecologística’ (Xarxa catalana de ciclologístiques), la Cooperativa ‘Coop de Pedal’ i l’Ateneu Cooperatiu del Maresme (‘Coop Maresme’), i ha comptat amb una desena d’agents de diferents àmbits: des del departament de Mobilitat de l’Ajuntament de Mataró a botigueres de Mataró, productores agrícoles del Maresme i altres.

La voluntat de la trobada ha estat per trobar solucions conjuntament a un canvi de paradigma, cada vegada més a l’alça a tot el territori, en la distribució sostenible dels productes agrícoles i de mercaderies. “Fomentar l’enviament gratuït és precaritzar el sector del transport i missatgeria, i a més és una cosa que té els dies comptats, perquè d’una altra manera, no és ni ètic, ni sostenible ni econòmic”, ha afegit Kiko Montoro de Coop de Pedal.

Alhora, ha estat l’oportunitat de presentar ‘Som Ecologística’ a aquests agents de la zona del Maresme, com a organització que cooperar i intercooperar amb entitats del sector de la missatgeria i la logística sostenible, però també en favor de la producció local, i en última instància, però no menys important, de la població.  “Volem agilitzar la distribució perquè molts botiguers compren al Mercabarna quan són productes d’altres mercaderies. Potser productes de 5km en fan 80km fins arribar al consumidor”, ha remarcat un dels membres de ‘Som Ecologística’.

Alguns comerciants van posar de manifest la dificultat per proveir-se de matèries primeres amb les restriccions de les zones de baixes emissions, la importància de generar polítiques públiques futures i comunitàries amb els agents del territori per la possibilitat d’aquesta transició sostenible, així com un pla de distribució urbana i una diagnosi dels fluxos d’alimentació.

COMPARTIR