La consellera d’Ensenyament inaugura el nou Institut de Cabrils

Text: Ajuntament de Cabrils
461

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, va inaugurar el passat 12 de desembre el nou institut de Cabrils, en un acte que també va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales; el director general de Centres Públics, Lluís Baulenas; la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès, Carmina Piña; i el director de l’institut de Cabrils, Jordi Xaubet, entre altres autoritats.

L’acte va començar a les 11.30 h, quan l’alcaldessa de Cabrils i la resta d’autoritats van rebre la consellera, que posteriorment va descobrir la placa d’inauguració del centre. Tot seguit va començar la visita guiada a les instal·lacions, on la consellera d’Ensenyament, acompanyada de la resta d’autoritats, va visitar les diferents aules i va conversar amb alumnes i professors.

L’acte va continuar al pati de l’institut, on van tenir lloc els parlaments per part del director de l’institut, els alumnes del centre, l’alcaldessa de Cabrils i la consellera d’Ensenyament, qui va destacar que els 3,5 milions d’euros que s’han destinat al centre són una inversió de futur i va afegir que “les escoles i els instituts són el més important que té un poble”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, va destacar davant els alumnes i els pares que es van acostar fins al centre, que el nou institut “ha tardat set anys, però ha valgut la pena”. El punt final el van posar els alumnes del centre, que van interpretar la peça “I feel good” damunt l’escenari del pati del centre.

D’aquesta manera va quedar inaugurat oficialment el nou institut de Cabrils, que ja va iniciar l’activitat el passat 17 d’octubre amb 294 alumnes —tot i que el centre en té capacitat per a 360—, substituint així les instal·lacions provisionals que fins ara hi havia a la masia Mas Maria. Fins al setembre del 2009, els joves cabrilencs que cursaven l’ESO havien de desplaçar-se fins a l’Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt.

Les obres del nou edifici van començar el 22 de maig del 2015 i tenien una durada prevista de 14 mesos, però uns imprevistos als inicis de les obres van obligar a prolongar el termini d’acabament, havent-se de fixar una nova data d’acabament, tot i que finalment va poder estar enllestit abans del termini previst.

Amb la inauguració del nou edifici, que compta amb una superfície total construïda de 2.990 m2 distribuïts en tres plantes i alberga tres línies d’educació secundària, es satisfà una demanda existent a Cabrils.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí