“La crisi afecta també el sector i s’intenta compensar el mercat nacional amb l’internacional”

Text: Albert Calls
490

Com està la situació de la possible ampliació de 10 municipis de la DO que van presentar el 2009, així com la nova normativa de Brussel·les?
Aquest procés està molt avançat i acceptat. Actualment es troba en ple mecanisme burocràtic; que Madrid i la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, acabin d’encaixar. Però en aspectes d’aquest tipus les coses van molt lentes. Ens han assegurat que cap al setembre/octubre estaria conclòs, però de moment són paraules.

De quins municipis parlem?
Els 10 municipis que compleixen els requisits per pertànyer a la DO són Badalona, Granollers, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Cabrils, Sant Cebrià de Vallalta, Arenys de Mar, Sant Pol de Mar i Sant Iscle de Vallalta. L’ampliació obeeix a la demanda de les localitats i per la capacitat de venda en nombre d’habitants, especialment, de grans ciutats com Badalona, Granollers i Mataró, que tenen molta població.

I la incorporació de cellers a la DO?
En els últims anys s’ha passat a un total de 8 cellers.

Sens dubte, un dels aspectes forts del CRDO és la promoció. Quins tipus d’activitats realitzen en aquest àmbit per incentivar-la?
Col·laborem com podem amb el Consorci de la DO, però poder fer activitats està supeditat a tenir diners i comptem amb un pressupost molt petit. Per això negociem subvencions amb institucions per poder impulsar més actes promocionals, via Diputació, entre d’altres.

La crisi marca inevitablement el context econòmic. Com pateix el sector aquest moments?
La crisi es nota també en el sector, per això s’intenta compensar el mercat nacional amb l’internacional. En aquest aspecte es tracta d’obrir mercat, assistint a fires i esdeveniments per promocionar els nostres vins entre els nostres clients i distribuïdors.

L’especialització és la sortida?
L’especialització és un valor afegit a d’altres, com l’agricultura ecològica, per exemple. La crisi afecta en aquests moments tots els sectors i tot allò que es pugui fer per sortir-ne és bo.

Els vins de la DO són prou coneguts al Maresme?
La DO Alella és la més coneguda a la comarca. El Consorci i el CRDO s’encarreguen de divulgar-ne el coneixement al màxim. Els vins de la DO els coneix tothom. Una altra cosa és que el consumidor els demani. És la sensibilitat del consumidor el que ha d’arribar, perquè és el consumidor el que mana.

L’enoturisme és una de les vies de futur per projectar el sector?
Els cellers busquen recursos extres. Sempre va bé reduir despeses i fer obres per millorar-ho tot plegat. En aquest aspecte, un dels reptes és que caldria millorar els accessos a alguns cellers.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí