La Direcció General de Costes presenta un Pla per preservar les platges del Maresme

Text: Consell Comarcal del Maresme
460

El Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Direcció General de Costes, va presentar el passat 27 de febrer a la Generalitat de Catalunya, al Consell Comarcal del Maresme (CCM) i als ajuntaments afectats per aquesta problemàtica, el Pla que ha desenvolupat per intentar frenar la constant pèrdua de sorra de les platges maresmenques.

Segons informa el CCM, aquesta ha estat una primera reunió, en el decurs de la qual s’ha fet una diagnosi de la situació actual i un Pla d’actuacions que s’executaria en 15 anys i comportaria una inversió de 50 milions d’euros. Els treballs passarien per aportacions de sorra recolzades amb la construcció d’espigons per assegurar el seu manteniment. Aquestes actuacions són més costoses a curt termini, però més sostenibles en el temps.

D’altra banda, el Ministeri considera que cada any s’hi haurien d’invertir 4,2 milions d’euros amb el compromís que el Govern de l’Estat en destinaria entre 1,5 i 2 milions durant els 15 anys de desplegament del Pla de recuperació i manteniment de les platges maresmenques.

Pel que fa als aspectes tècnics, el projecte divideix el litoral maresmenc en 3 zones. La primera estaria compresa entre el delta de la Tordera i el port d’Arenys. La segona enllaçaria el port d’Arenys i el de Mataró i la tercera aniria des del port de la capital maresmenca fins al Besòs.

Les actuacions s’anirien desenvolupant a les zones amb una prioritat més alta atenent criteris socials, mediambientals, econòmics i de seguretat.

El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, ha fet una valoració molt positiva de la reunió i ha explicat que aquest és un bon punt de partida per solucionar l’històric problema de degradació del litoral maresmenc.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí