La Nit d’havaneres i rom del Masnou

Text: Redacció
559

Borinquen neix pels volts de l’any 1998, bàsicament amb gent del carrer Pere Grau, tenint com a element aglutinador en Miquel Garolera. De fet, dels sis components actuals, tres viuen en aquest carrer. A l’hora de batejar al grup van sortir molts noms: La mar salada, la barca de Cal Sord, Cagum la mar, Mar Blava… però cap va acabar de quallar. La proposta de posar al grup el nom de Borinquen no va tenir en principi gaire bona acollida, potser per la dificultat en la pronunciació. De fet, però, aquest nom tenia una base molt genuïna masnovina: Borinquen és, el nom de l’illa de Puerto Rico, tal com l’anomenaven els nadius abans de la descoberta espanyola. Durant l’època daurada de la marina del Masnou hi havia un vaixell anomenat Borinquen.

El grup va a cantar allà on els contracten, sigui per festes majors, festes de carrer, celebracions privades…, però la seva cantada per excel·lència és “La Nit d’havaneres i Rom del Masnou”, on cada any, enguany serà la 18a edició,  els agrada convidar a grups d’arreu del país per compartir la música i l’havanera. I aprofiten aquest espai per estrenar algun tema nou, sempre amb els nervis a flor de pell. “Pel fet de no ser professionals de la música, excepte la Carla, acordionista, tots treballem en altres afers, som conscients de les nostres limitacions, però en aquesta nit màgica volem lluir-nos i procurem que tothom que ens escolta s’ho passi tan bé com nosaltres”, asseguren.

Al llarg dels 18 anys hi ha hagut altes i baixes entre els components. Els actuals són: Carla Zaragoza, acordió; Jordi Domènec, Miquel Garolera, Josep Ramon i Òscar Corominas, veus; Ramon Oliver, veu i guitarra.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí