La SPAM engega un pla de control per vacunar contra la ràbia els animals que acull

SPAM.
464

La Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) ha decidit vacunar contra la ràbia els animals que acull a cap de pocs dies de confirmar-se un positiu a un gos aparegut a Toledo i que el MAGRAMA hagi declarat oficialment el nivell d’alerta 1. Un cop s’ha sabut que l’animal havia estat prèviament a Barcelona i a Girona, el cap sanitari de la SPAM, Marcelo Cabrera, ha considerat indicat aplicar la vacuna a tots els gossos dels centres que gestiona l’entitat i als gats que acabin d’arribar i els que es donin en adopció.

La vacuna de la ràbia no és obligatòria a Catalunya i, a l’Estat Espanyol, cada comunitat autònoma manté reglamentacions diferents pel que fa al seu control i prevenció. El cap sanitari de la protectora afirma que “la llei recomana vacunar els animals exposats a situacions de risc i en poblacions d’alta densitat d’animals com un centre d’acollida, on hi ha moviment diari d’entrades i sortides d’animals. Però si aparegués un sol cas de ràbia al centre, la reglamentació és clara: hauríem d’eutanasiar tots els animals”.

Manca d’informació per part de l’Administració

La protectora lamenta la manca d’informació i assessorament per part de les administracions públiques que hi ha hagut fins ara. Només el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVC) s’ha adreçat al veterinari de l’entitat en relació a aquest cas. La presidenta de la SPAM, Sílvia Serra, afirma: “La manca de prevenció podria provocar la mort de molts animals i aturar també les adopcions, fet que no ens podem permetre”. A Catalunya, les autoritats sanitàries, el DAAM i l’Agència de Salut Pública confirmaran, a través del DOGC, la delimitació de l’àrea de restriccions per focus de ràbia que hauran de procedir a realitzar la vacunació obligatòria contra la ràbia dels animals de companyia.

Altes despeses per a la vacunació antiràbica

“Tinguem diners o no, vacunar aquests animals és el que s’ha de fer. És un tema sanitari per a la població humana i de protecció dels animals acollits”, diu Serra en relació a la delicada situació econòmica que obliga a subsistir l’entitat en gran part gràcies a donacions.

L’entitat demana la col·laboració dels ciutadans que vulguin donar suport a aquesta iniciativa amb donacions a partir d’1 €. El cost total d’aquesta acció podria elevar-se a 1.200 €. “Un cop més, ens trobem sense suport econòmic per fer front a aquesta acció tan necessària davant d’un problema greu que amb prevenció es podria evitar. Però no hi ha marxa enrere, a partir d’ara, la SPAM vacunarà els seus gossos amb l’antiràbica fins que la situació quedi del tot aclarida. Esperem que els ciutadans ens donaran el seu suport”, apunta Serra.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí