Campanya per promocionar els animals que ningú no veu

Text: SPAM
349

Quan una família s’apropa a un dels centres d’acollida que gestiona la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM), acostuma a mirar-se amb bons ulls els cadells, els animals de mida petita o aquells que són de raça. Aquest acte, sovint inconscient i mecànic, deixa fora del cercle de l’adopció cada any prop de 200 animals completament aptes per viure a les llars catalanes.

La protectora, havent detectat aquesta realitat, ha decidit posar fil a l’agulla i engegar una iniciativa que permeti destacar aquests animals d’entre la resta als possibles adoptants. Per això, ha engegat una campanya pionera que redueix a cost zero les adopcions dels gossos i gats que conformen aquest grup. Els adoptants només hauran de pagar les despeses establertes per llei perquè els animals deixin el centre amb microxip i amb les vacunes corresponents.

“Per exemple, dins de la campanya podem veure gossos i gats de color negre o tigrats, sovint de mida mitjana o gran. És increïble adonar-se com estem condicionats pels colors, l’estètica i les races a l’hora de donar una segona oportunitat als més desfavorits”, comenta Sílvia Serra, presidenta de l’entitat. “Molts d’ells són joves, amb bona salut i sense problemes de comportament, completament recomanables per enriquir la vida d’una família”, afegeix Serra.

La màgia de l’adopció

Per tal que la campanya sigui efectiva, els cuidadors del centre promouran especialment les característiques d’aquests animals als visitants que s’hi apropin per una adopció.

Els cuidadors dels centres de la SPAM ens expliquen com s’acostuma a produir la “química” de les adopcions. Hi ha tres vies. La primera és que la família en arribar al refugi es fixi en un animal concret. La segona, és a l’inrevés, és un animal que s’apropa a la família perquè s’hi sent atret i fa el possible per esdevenir “visible”. La tercera és quan el possible adoptant demana consell al cuidador. És en aquesta on el personal del centre farà els esforços per donar a conèixer “els que ningú no veu”.

Exemples dels animals de la campanya

Dago és un bon exemple del tipus d’animal que formarà part d’aquesta campanya. Va ingressar en el centre de cadellot on s’hi ha fet gran, sense una bona sociabilització. Malgrat això, és un gos excel·lent amb altres gossos i amb persones. És el mediador entre altres gossos quan hi ha baralles i és molt equilibrat i afectuós. Però és negre i no té un aspecte físic massa atractiu, fet que ha provocat que ningú no s’hagi interessat per a ell.

COMPARTIR