“La Volta” no és només esport

Montserrat Candini.  Alcaldessa de Calella (CiU)
418

El 18 de març Calella serà, per segon any consecutiu, el punt d’inici i d’arribada de la primera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya. Els maresmencs tindrem una nova oportunitat de ser testimonis privilegiats d’una experiència d’esforç i d’autosuperació. Un exemple dels valors imprescindibles per a qualsevol societat.

Mirar-se “La Volta”, només, com una prova esportiva, no faria justícia als qui durant tot un segle han mantingut viva la competició ciclista degana a l’Estat. Des dels aventurers del Club Deportivo Barcelona, que el 1911 van organitzar la primera “Volta”, fins als qui continuen treballant per garantir la continuïtat d’un esdeveniment que ha sabut sobreposar-se a tot tipus de dificultats, des dels diferents conflictes bèl·lics succeïts durant el segle XX a Espanya i Europa, fins a la darrera batalla, la que han lliurat contra una crisi que es mostra despietada, fins i tot amb el món de l’esport, i que va arribar a posar en perill la seva continuïtat. En aquest sentit, el treball de les persones que han passat per l’equip organitzador de “La Volta” és una bona una mostra del nostre tarannà com a país; un actiu de valor incalculable.

Però hi ha un altre aspecte que no voldria que passés per alt a l’hora de valorar el que significa per a Calella ser el centre neuràlgic de “La Volta”, i és la forma en què s’ha aconseguit que alguns dels esportistes més destacats d’aquesta disciplina, a nivell mundial, es concentrin, per un dia, al Maresme. Em refereixo a la mai prou valorada col·laboració entre administració i sector privat. La forma en què hotelers, restauradors i comerciants en general, s’aboquen a oferir totes les facilitats possibles perquè aquest esdeveniment sigui una realitat més enllà de l’interès propi, entenent que els beneficis de l’esforç col·lectiu repercuteixen de forma particular en tots i cadascun dels ciutadans d’aquest municipi que es deu al turisme i que, per tant, necessita la millor promoció exterior i de totes les eines al seu abast per consolidar marques com la de “Turisme Esportiu”.

Em sento orgullosa que Calella sigui partícip d’una iniciativa que fa que el món parli de Catalunya, i que hem de saber valorar en el seu conjunt, des del vessant esportiu, social i econòmic.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí