La ‘Volta’ i el Maresme

Rafael Vallbona.  Periodista i escriptor
684

L’aposta que han fet l’Ajuntament de Calella i els empresaris turístics portant la sortida de la ‘Volta’ ciclista a Catalunya a la ciutat ha sortit rodona. El bon temps, la gernació, l’ambient acolorit i cosmopolita, uns quants hotels més plens i unes espectaculars imatges de televisió vistes a 164 països han engrandit el bon nom del litoral del Maresme arreu del món i han estat el millor marc paisatgístic i humà que podria tenir la ‘Volta’, una de les curses ciclistes més importants del món. L’anunciada continuïtat per quatre anys més de l’acord entre Calella i la ronda catalana és el resultat evident d’aquesta excel·lent cooperació.

La ‘Volta’ a Catalunya ha de formar part ja per sempre de l’agenda de la comarca, a Calella han posat la primera pedra. En un territori com el Maresme amb una personalitat tan diluïda, fenòmens com aquest, o el tiratló ‘Challenge Costa de Barcelona Maresme’ que també impulsa Calella, contribueixen a donar visibilitat a la comarca tant a l’exterior com a l’interior del país. Cal que tot Catalunya sàpiga que al Maresme passen coses potents. Llavors, tot el que sigui guanyar personalitat també redunda en l’activació econòmica.

Estaria bé tanmateix que d’altres ciutats dinàmiques del país analitzessin els efectes benèfics d’acollir la ‘Volta’ a casa. La resposta, tan directa com indirecta, a canvi d’una mòdica inversió, no té color. Una despesa d’aquest tipus són diners invertits i guanyats ja d’entrada. És ridícul que molts alcaldes que s’omplen la boca de l’adhesió al sobiranisme del seu municipi, es neguin a voler un final d’etapa de la cursa nacional per excel·lència, i més internacional a la vegada i, a més, renunciïn a uns beneficis per a l’economia del municipi. Miopia o ignorància? L’alcaldesa Monserrat Candini els podria fer quatre números per fer-los sortir de la seva ofuscació.

COMPARTIR