L’alcalde de Mataró visita Florida per establir col·laboracions futures

Text: Ajuntament de Mataró
1067

L’alcalde, Joan Mora, i el regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, van finalitzar el passat 19 de febrer el viatge a Fort Lauderdale (Florida) que tenia per objectiu principal la signatura del protocol d’agermanament amb aquesta ciutat nord-americana. L’estada també ha servit per poder visitar diferents emplaçaments i institucions per tal d’establir contactes i possibles intercanvis profitosos per a Mataró.

La primera visita es va fer a diferents operadors del sector de la indústria nàutica recreativa, Repair & Refit, atès que Fort Lauderdale és el clúster d’aquest sector més important dels Estats Units. La finalitat era veure com funcionen aquest centres i crear sinergies i possibles col·laboracions amb Mataró emmarcades en l’estratègia de creixement i de futur del sector nàutic focalitzat en el Port de Mataró.

Tot seguit, l’alcalde i el regidor van conèixer de la mà del seu president, Andrew Duffell, el Research Park at Florida Atlantic University amb el qual el TecnoCampus Mataró-Maresme té signat un programa d’internacionalització, un acord en virtut del qual les empreses interessades d’ambdós territoris poden fer estades en les incubadores respectives sense cost fins un màxim de tres mesos, on reben assessorament sobre la manera d’aterrar en aquest mercat i suport per a recerca de finançament entre d’altres.

La primera empresa mataronina que s’ha beneficiat d’aquest acord ha estat Slid, guanyadora de la darrera edició dels premis Cre@tic i ubicada a la incubadora del TecnoCampus Mataró-Maresme. Com a resultat d’aquesta estada als EUA, una aplicació mòbil que permet intercanviar targetes de visita d’un dispositiu a un altre dissenyada per l’empresa serà l’app que s’usarà en dos congressos que se celebraran a la zona de Florida els mesos d’abril i octubre.

Van finalitzar la jornada visitant el Design Center of The Americas (DCOTA), un showroom on es mostren més de 100 botigues de disseny d’interiors i que podria esdevenir una plataforma per posicionar empreses locals.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí