L’Arxiu Comarcal comença a digitalitzar la premsa històrica de Mataró i Maresme

Text: Consell Comarcal del Maresme
595

L’Arxiu Comarcal del Maresme ha iniciat, gràcies al suport econòmic del Pla Bruniquer del Departament de Cultura, un gran nombre de capçaleres de premsa històrica local i comarcal i fer-les accessibles a partir del portal XAC-Premsa, el visualitzador en línia de la premsa històrica conservada als Arxius Comarcals de tot el país i a l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Una empresa especialitzada en digitalització de documentació històrica serà l’encarregada, sota la direcció de l’Arxiu Comarcal del Maresme, de digitalitzar la part més antiga de la premsa de la comarca que es remunta a mitjan segle XIX. Un dels grans avantatges de tenir aquests exemplars digitalitzats és la facilitat de poder-los consultar  des de qualsevol dispositiu connectat a internet, qualsevol dia, a qualsevol hora i des de qualsevol punt del planeta.

A part de la premsa històrica, l´Arxiu Comarcal del Maresme també seguirà digitalitzant aquest estiu els acords municipals de les poblacions maresmenques de les quals custodia els seus fons documentals. Actualment ja són dos els municipis del Maresme que compten amb els seus llibres d´acords municipals al portal “Arxius en línia”, Sant Pol de Mar i Òrrius. El proper mes d´agost, l´Arxiu Comarcal del Maresme digitalitzarà i iniciarà la càrrega en aquest mateix lloc web dels acords municipals de Teià, Cabrera de Mar, Santa Susanna, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d´Estrac i Mataró.

COMPARTIR