Les noves Músiques Tranquil·les

Text: Redacció
1028

El Cicle de Músiques Tranquil·les és una iniciativa de la Casa de la Música de Mataró que neix l’any 2005. Des de llavors, durant el primer trimestre de l’any diferents agents culturals programaven a diversos emplaçaments de la ciutat prop de 25 concerts.

Des del seu inici el cicle ha portat a la ciutat a artistes de la talla de Lluís Llach, Raimon, M. del Mar Bonet, Montse Cortés, Jabier Muguruza, Laura Canoura, el trio Benavent Blàvia i Bonell, Guillermo Klein amb Jorge Rossi, Pedro Javier González, Feliu Ventura, Joan Miquel Oliver, Manel, Luar na Lubre, Roger Mas o Dani Flaco. A més dels cap de cartell, la programació ha volgut presentar les propostes locals més rellevants que encaixen amb el concepte: “Una programació de cap estil musical concret, ni dirigida a un públic en concret, és una manera de gaudir i desconnectar. Música delicada, sense estridències, emfatitzant els instruments i lletres compromeses”, es com els organitzadors defineixen el cicle.

Han passat onze anys des de la seva primera edició. “Aquest 2017 capgirem el concepte. Per què? És evident que la gent i els temps canvien, volem integrar aquests canvis: Passar d’organitzar concerts per a la gent, a organitzar concerts amb la gent, el públic, que és qui fa possible que enguany cel·lebrem la dotzena edició”, asseguren els promotors de la iniciativa.

“Hem començat creant una comunitat de públic (oberta i gratuïta)  que debat i decideix el que es trobarà a cada concert. Per donar solidesa a la comunitat, hem triat un espai i dia fix per a mantenir la temporada durant tot l’any: El Casal Nova Aliança el primer dijous de mes”, afegeixen.

Precisament, la primera decisió que ha pres la comunitat és la tria dels grups que actuaran el primer trimestre del 2017, són: Pedro Javier Gonzalez Trio (12/01),  Après Minuit (02/02) i Judit Neddermann (02/03).

“La música és l’excusa per a reunir-nos i gaudir d’aquest projecte creat entre tots. Concert i tapes, música i tertúlia. Si mai heu sentit curiositat per saber el que s’amaga darrere de la producció d’una temporada de concerts, us convidem a venir i descobrir les noves Músiques Tranquil·les. Obrim a les 20h i marxem quan acabem, hi haurà concert de 21 a 23h”, expliquen també sobre aquesta proposta cultural els seus promotors.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí