Les propostes de maridatge de 54 restaurants, a les VI Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella

Text: Arnald Garcia
464

El Consorci de la DO Alella ha passat a ser l’organitzador de les jornades, en les quals participen 54 restaurants de 14 municipis del Maresme i el Vallès Oriental. La incorporació de municipis que no formen part de la DO, com Pineda de Mar o Vilassar de Mar, mostra l’interès per augmentar l’àmbit d’influència en el considerat territori natural del vins d’aquesta denominació. El bon vi i la bona cuina tornen a ser protagonistes de les VI Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella que se celebren del 25 de març al 10 d’abril.

En una presentació al Restaurant El Paller, de Premià de Mar, el passat 24 de març, Josep Maria Juhé (Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme), Joan Castaño (Consorci de Turisme del Vallès Oriental) i l’actual president del Consorci de la DO Alella, Andreu Francisco, van signar el conveni que compromet les tres entitats a unir esforços per a fer de les Jornades Gastronòmiques un pas més en la promoció del vi autòcton com a element que valoritza el conjunt del territori. Andreu Francisco va destacar aquesta “voluntat de treball comuna entre els diversos agents del territori per a donar prioritat als vins de la DO Alella, un fet que en qualsevol altre país es practica normalment però que a Catalunya sovint no ha estat mai massa evident”. També, que els restaurants participants “són l’embrió d’una xarxa que ha de posar els nostres vins en un lloc preferent”.

El canvi de dates en la celebració de les Jornades, la nova imatge promocional i l’assessorament als restaurants per a reforçar la qualitat dels maridatges han suposat un punt d’inflexió en el plantejament de l’esdeveniment. La sommelier Rosa Vila ha estat una de les responsables d’aquesta tasca amb els restauradors: “El potencial d’aquesta DO encara no s’ha materialitzat del tot, però penso que esdeveniments ben pensats i executats com aquest poden ser l’empenta que cal al conjunt de cellers de la DO Alella per acabar de sortir al carrer, per arribar a un client de proximitat, i per entendre que ser fort en el propi territori serà la clau per anar més enllà”. Una de les novetats de l’edició d’enguany és la creació d’uns punts de llibre promocionals que de manera personalitzada detallen els maridatges i els suggeriments de cada restaurant que participa de les jornades.

COMPARTIR