L’estiu és una nova oportunitat per al màrqueting

Eli Guillén.  Màrqueting digital. www.eliguillen.es
442

No sé en quina campanya publicitària vaig sentir a dir que els llibres són per a l’estiu. Clarament el missatge fa referència a l’obra de Fernando Fernán-Gómez: Les bicicletes són per a l’estiu.

La veritat és que els llibres són per a qualsevol moment. Però a l’estiu tenim més temps. De la mateixa manera, el màrqueting és per a tot l’any, però a l’estiu consumim més. De fet, el 21% de la població utilitza més les xarxes socials en els mesos d’estiu i es publiquen el doble de fotos.

Per a la nostra campanya de màrqueting estiuenca hem de pensar que el que anima a l’estiuejant no és la platja ni la tertúlia del quiosquet; el que augmenta les seves pulsacions és la possible aventura de fer una cosa diferent, de ser un altre, perquè la monotonia és la segona pell que tothom vol estripar-se a l’estiu.

Les marques sempre estem buscant noves maneres de captar l’atenció del client, i els mesos d’estiu són el moment perfecte per a concentrar tots els esforços a atraure clients potencials i connectar-se amb els clients existents.

En poques paraules, és hora d’anunciar-vos algunes idees per vendre més aquest estiu:

  • Aprofita l’oportunitat: a l’estiu moltes empreses disminueixen les seves comunicacions a xarxes socials. És un bon moment per incrementar la visibilitat del teu comerç a Internet.
  • Aprèn d’experiències passades: revisa el que va funcionar i el que no va funcionar. Busca inspiració a Internet amb exemples de campanyes anteriors.
  • Crea novetats i emocions: és moment de potenciar la creativitat i adaptar-se a la nova situació, creant estratègies que captin l’atenció dels consumidors. L’oportunitat és pensar quelcom diferent que ens faci rellevants empatitzant amb el consumidor.
  • Planifica contingut temàtic: inventa un tema de campanya, una promoció específica o una celebració especial.
  • Presenta imatges de temporada: publica contingut d’estiu a les xarxes socials. Utilitza missatges amb colors representatius d’aquesta època i amb un missatge fresc i atractiu.
  •  Publicita’t en l’àmbit local: anuncia’t a escala local amb articles promocionals o col·laboracions. A l’estiu estem més a l’aire lliure i podem incrementar la nostra visibilitat.
  • Planifica o patrocina un esdeveniment d’estiu: organitza el teu propi esdeveniment o associa’t amb un altre comerç; per exemple, una nit de jocs, demostració de bricolatge, esdeveniment esportiu.

A eliguillen.es som experts en màrqueting digital i tenim cura de tots els detalls perquè la teva estratègia de comunicació sigui òptima. Si vols saber més informació sobre els nostres serveis, envia’ns un correu electrònic a hola@eliguillen.es. Estarem encantats d’atendre’t!