L’octubre a la DO Alella: el mes que inunda de vi tot el territori

Eli Cots Foraster.  www.avinturat.com
228

Del 2 al 30 d’octubre es faran una vintena d’activitats organitzades arreu de la DO per gaudir i conèixer a fons el món que envolta el seus vins.

La primera edició del Vi+ va ser el 2016. I després de la bona acollida d’aquesta, ja van cinc anys fent d’aquest mes la festa del vi a la Terra de la Pansa Blanca. Una iniciativa del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, amb la col·laboració dels ajuntaments del consorciats i els membres de la Ruta del Vi de la DO, que són els que organitzen el ventall d’activitats i experiències.

Enguany, a més de les visites guiades, es podrà gaudir de Tasts comentats amb l’Albert Federico, Tasts de vins de la DO Alella amb productes de proximitat, l’Enotast a Badalona i el Tasta Masnou. Pels amants dels maridatges, hi haurà òpera i vi, i l’art del vi. I als que els apassiona la gastronomia, podran gaudir del taller de cuina de temporada i sopar maridatge.

També hi ha activitats per a què els més petits, i no tant petits, s’apropin al món del vi amb el taller de ‘La vinya i el reciclatge del suro i la visita teatralitzada ‘El Raïm Inquiet’.

A més de l’enodescoberta de les vinyes d’Alella caminant, visita al castell renaixentista de Castellnou de Llinars amb tast de vins acompanyat de formatges, ioga i aperitiu entre vinyes, pícnic entre vinyes, vermut musical al Jaciment Romà de Vallmora, i la presentació de curtmetratge d’animació amb col·loqui i tast de vins DO Alella.

Més d’una vintena d’activitats organitzades, a més de les jornades gastronòmiques. On el Restaurant Mas Padellàs (Teià) ofereix una tapa amb maridatge; el Restaurant Trànsit (Vilanova del Vallès) presenta un menú de migdia maridat amb vins de la DO Alella; i el Restaurant el NouAntigó (Teià) proposa el menú D’Gusta, amb 5 plats de temporada i cuina de proximitat, acompanyats de vins amb Denominació d’Origen Alella. I durant tot el mes, de dimarts a dissabte, Alella Organic Spa brinda massatges relaxants amb vinoteràpia. Es pot trobar tota la informació i comprar les entrades a la web d’Enoturisme DO Alella.

Algunes activitats del vi+

Tast comentat de vins 2019. Dimecres 6, 13, 20 i 27 a les 19 h. Restaurant Can Duran (Alella). A càrrec d’Albert Federico.

Tast de vins de la DO Alella maridats. Dijous 7 a les 19.30 h. Can Riera (Tiana).

Tast comentat de vins 2019. Dimecres 13 a les 19 h. Restaurant Can Duran (Alella). A càrrec d’Albert Federico.

Visita guiada al Castellnou de Llinars. Dissabte 16 i diumenge 17 a les 12 h. Llinars del Vallès. Tast de vins amb formatges.

Enodescoberta de les vinyes d’Alella. Dissabte 16 a les 11 h Oficina Turisme (Alella).

Hatha ioga + aperitiu entre vinyes. Dissabte 16 a les 10.30 h. Celler Alta Alella.

Petit Pícnic entre Vinyes. Diumenge 17 a les 12 h. Celler Bouquet d’Alella (Alella).

Tast de vins DO Alella. Diumenge 17 a les 12 i 13 h. Saló de Pedra (Argentona).

Tast de Vi DO Alella. Dissabte 23 a les 12 h. El Rebost dels Sentits (El Masnou).

Enotast: Descobreix la DO Alella. Dissabte 23 a les 12 h. Escola del Mar (Badalona).

Maridatge: L’Art del vi. Dissabte 23 a les 19 h. Villa Can Duarry (Premià de Dalt).

Vermut Musical al Jaciment Romà de Vallmora. Diumenge 24 a les 11 i 12.30 h. Centre Enoturístic Arqueològic de Vallmora (Teià).

Visita teatralitzada: El Raïm Inquiet. Diumenge 24 a les 11 h. Celler Alta Alella (Alella).

Tast de Testuan. Diumenge 24 a les 12 h. Vinya Testuan (Cabrils).

Degustació de vins del celler Alta Alella i Filmets. Divendres 29 a les 18.30 h. Botiga Cristina Guillén (Badalona).

Maridatge “Tardor & Vi”. Dissabte 30 a les 17.30 h. Celler Bouquet d’Alella.

COMPARTIR