L’R1 torna a la normalitat

Text: Redacció
270

Aquest dimarts es reprèn la totalitat del servei de les línies R1 i RG1 de Rodalies, després del robatori de coure. Els trens de la R1 comencen al seu destí habitual i arriben fins a Barcelona i l’estació de l’Hospitalet de Llobregat.

Les línies R1 i RG1 recuperen la normalitat després de dos dies d’afectacions per un robatori de cable i incendis per la sobretensió de la línia. Aquest dimarts ja arriben fins a les estacions de Barcelona. Ahir, dilluns, aturaven la seva circulació a Badalona, des d’on s’havia d’agafar el metro per tal d’arribar a la capital catalana.

Cues a l’autobús

El servei d’autobús de Moventis que connecta la comarca amb Barcelona, com són les línies de Vilassar de Dalt, de Premià de Mar, les de Teià, el Masnou i Mataró, acumulen llargues cues i incidències a causa de l’alt volum de passatgers. Moventis informa de l’estat del servei a través d’X, al perfil @MoventisInfo.

Més de dos mesos de reparacions

L’R1 i RG1 són les primeres línies a recuperar la normalitat després del robatori de coure a Rodalies. L’R2 funciona amb normalitat, però la resta de línies que tenen accés a Barcelona estan afectades. En el cas de l’R3 i R4 Renfe ha informat que les obres de reparació de l’avaria poden allargar-se fins a dos mesos. L’R3 funciona entre Montcada i Ripollet amb servei alternatiu fins a Barcelona, R4 Sud a Hospitalet amb servei alternatiu fins a la capital catalana, l’R4 Nord té menys freqüència de pas i l’R7 a Cerdanyola ofereix servei alternatiu fins a la UAB. En el cas de l’R12 funciona amb normalitat en el tram de Manresa a Calaf i, la resta, amb servei alternatiu per carretera. Els danys pugen a una reparació de 15 milions d’euros i les afectacions alteren el dia a dia d’uns 120.000 viatgers diàriament.

COMPARTIR