La maduixa és la protagonista de la gastronomia de primavera

Text: Redacció
654

Fins al 2 de juny, el Maresme s’engalana de vermell per retre homenatge a un dels productes que, conjuntament amb el pèsol, atorga personalitat pròpia a l’horta de la comarca. Són les maduixes del Maresme i, ara, és el “Temps de maduixes”, les jornades gastronòmiques que apleguen productors, elaboradors i restauradors a l’entorn d’aquesta fruita de color vermell intens, textura carnosa, aroma inconfusible i autèntic gust de maduixa.

En aquesta edició participen establiments de dotze municipis del Maresme (Sant Cebrià de Vallalta, Canet de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Arenys de Munt, Arenys de Mar, Calella, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Santa Susanna i Vilassar de Dalt) que ofereixen menús i elaboracions alimentàries amb la maduixa com a ingredient principal. Ja sigui dolç o salat, la maduixa del Maresme aporta un toc especial a la taula i, com a mostra, els menús especials que han programat els restaurants i els establiments d’elaboració alimentària.

A més, s’han programat fires, mostres, mercats…. que podeu consultar en el programa Temps de maduixes. Aquest és un projecte impulsat pel Consell Comarcal del Maresme per donar visibilitat i suport al sector agroalimentari de la comarca i promoure la seva participació en mostres, fires i jornades gastronòmiques. Justament, la gastronomia maresmenca és un dels grans atractius de la comarca, per això, el Consorci de Turisme Costa de Barcelona Maresme impulsa, al llarg de l’any, diferents jornades gastronòmiques.

SANT CEBRIÀ DE VALLALTA
Fira de la Maduixa. Diumenge 28 d’Abril. Venda de maduixes directament dels pagesos i fira de productes relacionats.
 
CANET DE MAR
Diada de la Maduixa. Diumenge 5 de maig de 9 a 14 h a la Riera de Sant Domènec. Parades de venda de productors locals.
 
SANT ISCLE DE VALLALTA
Diada de la Maduixa. Diumenge 5 de maig de 9 a 14 h. Fira artesana, venda de maduixes i vi, activitats infantils i cercavila.
 
SANT POL DE MAR
XVI Fira de la Maduixa. Dissabte 11 i diumenge 12 de maig. Fireta a davant de la platja i el mar, amb  espectacles per a tots els públics i tallers i activitats per als infants.
 
ARENYS DE MUNT
Diada de la Maduixa. Diumenge 12 de maig. Venda de maduixes, Fira de productes Artesans, Tallers infantils i Cercavila.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí