Marina Guardiola i Bufí, guardonada amb el IV Premi literari Helena Jubany

Text: Redacció
377

Amunt, de la mataronina Marina Guardiola i Bufí ha guanyat el IV Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats, lliurat el passat 2 de desembre a Mataró.

L’alcalde de la ciutat, Joan Mora, va presidir l’acte de lliurament del premi, que va estar conduït pel periodista d’m1tv Pep Andreu. També es va comptar amb la intervenció del primer tinent d’alcalde i president de l’IMAC, Joaquim Fernández i el president de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, Joan Jubany, que va lamentar que 10 anys després de l’assassinat de l’Helena el cas encara estigui per resoldre, perquè tant la justícia com la policia han desistit de trobar els culpables. Jubany, alhora, va glossar el sentit del premi, que va dir que era fet a mida de l’Helena, que vivia intensament la literatura, estimava els llibres i li agradava explicar contes a la gent, grans i petits.

Per la seva banda, la professora de Llengua i Literatura de l’Institut Alexandre Satorras de Mataró, Roser Trilla, com a portaveu del jurat, va destacar de l’obra guanyadora “la progressió de l’argument i el ritme que dóna a l’acció amb un vocabulari i girs lingüístics encertats que recullen diversitat de parlars; pels trets d’oralitat que acompanyen tot el text implicant-hi el lector/escoltant; i per la plasticitat d’un llenguatge que, amb un aire naïf, evoca tot un seguit d’imatges”.

L’autora de l’obra guardonada, Marina Guardiola, arribada expressament de París, on viu, va recollir el premi. És previst que l’edició d’Amunt surti a la llum a finals de febrer de 2012.

L’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente ha instituït aquest premi, que convoca cada any, amb el desig de mantenir viu el record de l’Helena i encomanar el seu gust pel llibre, la creació literària i l’activitat de narrar de viva veu històries i contes.

COMPARTIR