Màrqueting digital per a les PIMES

Eli Guillén.  Màrqueting digital. www.eliguillen.es
297

Una bona estratègia de màrqueting digital és una part important de la combinació global de màrqueting d’una empresa, independentment de la seva grandària i de si fa negocis en línia o no.

El màrqueting d’una petita empresa local pot incloure molts mètodes de publicitat local offline, però també ha d’incloure una bona part d’estratègies de màrqueting digital per a maximitzar les vendes en l’economia actual. Una petita empresa que realitza la major part o la totalitat del seu negoci en línia necessita adoptar una estratègia de màrqueting digital que ajudi els usuaris en línia a veure-la.

Quina estratègia de màrqueting digital és millor per a les PIMES?

Doni un cop d’ull als seus clients i identifiqui on passen el seu temps a Internet. La seva base de clients digitals pot ser un públic diferent del que està acostumat a dirigir-se. El seu pressupost serà un factor important a l’hora de decidir quines estratègies de màrqueting digital seguir.

No tingui por de provar diferents mètodes quan decideixi quina estratègia de màrqueting digital és la millor per al seu negoci. Revisa els resultats per a veure quins mètodes són els més eficaços amb la seva base de clients i asseguri’s que està obtenint una rendibilitat de la inversió (ROI) positiva. Algunes estratègies poden ser difícils de mesurar, però sigui coherent amb el seu mètode de mesurament; un suggeriment és comparar els ingressos de l’empresa durant uns certs esforços de màrqueting amb els ingressos generats mentre es realitzen altres campanyes de màrqueting.

1. Màrqueting en cercadors

Aquesta part del màrqueting és fonamental per a una petita empresa. Li ofereix l’oportunitat de competir amb empreses més grans en ser més visible en els resultats dels motors de cerca. Atès que la gent utilitza les cerques per a trobar productes tant en línia com en l’àmbit local, és important que la seva empresa ocupi un lloc destacat en els resultats de les cerques de paraules relacionades.

2. Màrqueting de cerca local

El màrqueting basat en la localització inclou l’optimització del lloc web per als resultats de cerca, però també integra la funció de mapes d’un motor de cerca. Això és especialment cert en el cas de Google, on el seu negoci pot aparèixer amb informació de mapes i direccions, donant als possibles clients el que necessiten per a visitar el seu establiment. El seu número de telèfon i la direcció del seu lloc web també poden aparèixer. El servei d’atenció al client sol estar disponible per a ajudar a algú a decidir si està interessat en el seu producte o servei.

3. Màrqueting de continguts

Aquesta estratègia gira entorn d’oferir als possibles clients informació sobre el seu producte o servei, així com informació en general. Tothom intenta vendre, però els que saben informar tenen més probabilitats d’aconseguir vendes. La gent atribuirà un cert nivell d’experiència a una empresa, i això infon confiança en el consumidor.

En el passat, el màrqueting de continguts es realitzava sovint mitjançant fullets i guies impreses. Avui dia, no obstant això, l’estratègia es basa en el lliurament d’articles i informació valuosos i rellevants en el lloc web de la seva empresa que assessoren i atreuen els clients potencials.

4. Màrqueting en xarxes socials

Aquest tipus de màrqueting pot ser complicat. Tothom parla dels mitjans socials, però la veritat és que pot ser difícil per a les empreses integrar els mitjans socials en el seu negoci. El tipus de mitjans utilitzats, així com la manera d’utilitzar-los, depèn del tipus de negoci que es tingui. Per a algunes empreses, estar en contacte amb els seus clients i donar-los les últimes notícies pot ser un element important per a l’èxit.

5. El resultat final

És fonamental per a la bona implementació d’aquestes estratègies comptar amb l’assessorament d’un especialista, perquè és difícil estar al corrent dels múltiples canvis que es produeixen. En el cas del màrqueting de continguts i del correu electrònic, pots fer gran part de les coses per tu mateix, però mai està de més demanar consell als experts sobre l’estratègia perquè t’ajudin a començar.

Si té una petita empresa, ha de tenir en compte les àrees del màrqueting digital esmentades anteriorment. Formuli un pla i combini’l amb els altres esforços de màrqueting. Algunes d’aquestes àrees de màrqueting seran més rellevants i efectives, depenent del seu negoci. I, recordi, sempre pot comptar amb l’ajuda d’eliguillen.es.

COMPARTIR