Màrqueting d’influencers per arribar als millennials

Anna Lladó.  Periodista. www.annalladoferrer.com
732

El màrqueting d’influencers és en creixement constant. Ho demostra el fet que el 63% dels influencers ha rebut més propostes de col·laboració durant el 2018, a diferència de l’any anterior, segons un estudi elaborat per l’empresa Reech.

L’informe també ofereix dades interessants sobre el perfil d’aquestes persones, que, amb la seva opinió o actitud, tenen una influència destacada en el comportament de moltes altres.

El director de Reech, Guillaume Doki-Thonon, considera que un usuari amb més de 5.000 seguidors a les xarxes socials ja es pot considerar influencer. A Europa n’hi ha més de 500.000. El 60% en té entre 19 i 30 anys i la plataforma preferida per a publicar els seus continguts és Instagram, seguida per YouTube i Facebook. L’estudi també indica que la majoria d’influencers (86%) guanya menys de 5.000 euros a l’any amb les publicacions a les xarxes socials i, per tant, ser influencer és per a ells una activitat secundària. Són pocs els que viuen d’aquesta professió a l’alça.

I les marques, per què aposten pels influencers? Segons Ismael El-Qudsi, director de l’empresa SocialPubli, les companyies veuen en el màrqueting d’influencers una oportunitat per arribar als millennials, a través de xarxes socials com ara Instagram o YouTube.

El-Qudsi afegeix que el 47% dels ciutadans no veu la televisió de manera habitual i, en canvi, sí que entra a YouTube cada dia (82%). A més, Alfredo de la Paz, d’IPG Mediabrands, explica que els millennials fugen de la publicitat convencional. Per la seva banda, Nerea Sanz, Social Manager de Wink, conclou que “és important arribar al seu canal –Instagram i YouTube– i parlar el seu mateix idioma”.

COMPARTIR