“Mataró, la vuitena ciutat de Catalunya, ha de tornar a ser una ciutat d’oportunitats”

Text: Redacció
588

Què destacaria del projecte que presenta la candidatura d’ERC-MES per a l’alcaldia de Mataró?
Ara, més que mai, el nostre ideari coincideix amb les necessitats del moment. Sempre hem defensat la Llibertat Nacional i la Justícia Social com dues cares d’una mateixa moneda.
Aquests valors, faran possible una nova ciutat, un municipi cohesionat, emprenedor i sostenible, on les necessitats bàsiques estiguin garantides per a totes les famílies que ho necessitin, sense excepció. No ens podem permetre una altra cosa. Som independentistes sense dubtes i amb voluntat de governar. Per això, demanarem a tots els mataronins que van anar a votar el 9N, que triïn qualsevol opció sobiranista per aconseguir majoria independentista a l’Ajuntament de Mataró. El nou alcalde i el nou ajuntament han d’estar compromesos amb el procés polític de creació d’un nou estat, la república catalana.

Es presenten en coalició amb Moviment d’Esquerres (MES). Què comporta aquest acord?
Comporta la conjunció entre dues tradicions històriques molt arrelades: l’independentisme d’esquerres i el socialisme catalanista, que ara convergeixen en un objectiu comú, convençuts tots que cal implantar una nova manera de fer, que cal que tothom torni a treballar pel bé comú, i que la millor eina per servir els nostres conciutadans és la construcció d’un nou país.

Quins seran els eixos principals que portaran en el programa de la seva candidatura?
El programa, entre d’altres aspectes, pivotarà sobre els valors republicans i la recerca del bé comú.
– Municipi republicà, amb tots els valors que això comporta, d’igualtat, de justícia, de democràcia i de “netedat”.
– Municipi cohesionat donant prioritat absoluta a les polítiques que treballin per la cohesió social i que garanteixin les necessitats bàsiques de totes les famílies que ho requereixin. Ningú es pot quedar enrere. No ens ho podem permetre.
– Municipi emprenedor amb polítiques de reactivació econòmica, d’ocupació, que fomenti el comerç, el turisme. Hem d’ajudar a la consolidació d’aquelles activitats que funcionen, ajudar aquells que impulsen noves iniciatives i trobar i portar a Mataró nous motors de l’activitat econòmica.
– Municipi sostenible amb noves idees urbanístiques, de mobilitat, amb una nova visió de ciutat basada en la innovació al servei de les persones.
Per fer-ho oferim capacitat de diàleg, orientació al consens i als acords i un equip de gent amb una sòlida formació i disposada a prendre decisions valentes quan calgui.

La situació econòmica ha marcat el pols d’aquest darrer mandat a Mataró. De cara al futur, com preveuen l’escenari en aquest aspecte?
La crisi ha estat devastadora a la ciutat, han desaparegut moltes empreses i el teixit comercial està encara patint molt. Els índex d’atur són superiors a la mitja catalana i hi ha moltes famílies que no disposen d’ingressos ni d’ajudes.

La recuperació econòmica i comercial, la reincorporació al mercat de treball de moltes d’aquestes persones no serà fàcil. Hem d’ajudar a la consolidació d’aquelles activitats que funcionen, ajudar aquells valents que impulsen noves iniciatives i trobar i portar a Mataró nous motors de l’activitat econòmica.

En la nostra opinió cal aprofitar les eines que disposem, la proximitat a Barcelona, la façana marítima, les comunicacions, la capitalitat comarcal…,  per desenvolupar una estratègia que capti per a Mataró noves activitats econòmiques de futur.

Quins grans reptes té pendents Mataró, com a capital del Maresme i dins el context de la proximitat de Barcelona?
Mataró, la vuitena ciutat de Catalunya, ha de tornar a ser una ciutat d’oportunitats. El repte, exercir aquesta capitalitat i saber trobar el nostre lloc, la nostra oportunitat, la nostra diferenciació, a l’entorn de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de la potentíssima àrea econòmica que configuren els nostres veïns del Vallès Oriental i Occidental.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí