Mataró subvencionarà la contractació d’aturats del sector de la indústria del tèxtil

Text: Ajuntament de Mataró
404

Un projecte liderat pel Servei d’Ocupació de Mataró i subvencionat per la Diputació de Barcelona ofereix assessorament individualitzat i formació i, en general, promou l’ocupació de més de 60 persones provinents en la seva majoria del sector del tèxtil i la confecció. La iniciativa preveu, entre altres accions, subvencionar les empreses que contractin alguna de les persones participants del projecte durant un mínim de 3 mesos.

El projecte InserText vol contribuir a la recuperació d’un dels principals sectors industrials de la comarca del Maresme, el sector del tèxtil i la confecció (gènere de punt), identificat com a clúster per les entitats municipals i empresarials i la patronal de la comarca. La iniciativa compta amb un pressupost global de 233.744 €, que està subvencionat per la Diputació de Barcelona en el marc del programa “Ocupació a la Indústria Local” (163.941,75 €) i cofinançat per l’Ajuntament de Mataró (69.802,25 €).

Entre els principals objectius d’InserText es troba millorar l’ocupabilitat i afavorir la incorporació al mercat de treball de persones desocupades, i fomentar la seva contractació en el sector del tèxtil i la confecció donant resposta a les necessitats de les empreses del sector.

Sota el lideratge de l’Ajuntament de Mataró hi col·laboren amb el projecte el Consell Comarcal del Maresme i altres ajuntaments de la comarca amb presència d’indústria tèxtil –Arenys de Mar, Arenys de Munt, Canet de Mar, Argentona, Cabrera de Mar i Pineda de Mar–, així com els principals agents públics i privats del territori i del sector, com la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, l’Associació d’Empresaris de Gèneres de Punt de Mataró i Comarca, EURECAT Centre Tecnològic de Catalunya, el Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar i els sindicats UGT i CCOO.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí