Més novetats editorials del Maresme

Text: Albert Calls
789

Joan Misser i Vallès: Un combat per la justícia i la pau
De Francesc Misser.
Voliana Edicions.

El llibre Joan Misser i Vallès. Un combat per la justícia i la pau (Voliana, 2021) ens invita al recorregut de moltes dècades a través de la vida d’un home marcat profundament pels estralls de la Guerra Civil a Barcelona, un dels capdavanters dels canvis profunds que es varen manifestar a Catalunya i a la resta de la Península en el terreny polític i en el si de l’Església, a contracorrent de l’actitud col·laboracionista de la Jerarquia catòlica amb el règim franquista. Bona part del llibre ens retorna la memòria que no hem de perdre, parla de la seva infantesa a Mataró,  Alella, El Masnou o Arenys de Mar, població de la casa pairal i de naixement del seu fill Francesc Misser, autor del llibre.

Les pells poroses
De Dolors Martí i Julià.
Voliana Edicions.

Dolors Martí Julià va néixer el 1964 a Mataró i hi va morir el  març de 2020. Diplomada en turisme i llicenciada en ciències del treball, va fer de professora a l’Escola Santa Anna de Mataró, va treballar a l’escola d’idiomes Inlingua i a l’Institut Municipal de Promoció de Mataró. Els darrers anys va viure a Sant Vicenç de Montalt i també durant alguns anys havia viscut a Andorra i va ser guionista de Cim de passions, de la Televisió pública andorrana. L’autora de Les pells poroses’era una dona crítica, compromesa amb Catalunya i feminista. Queda clar en el llibre on uneix dues de les seves passions: la poesia i la narrativa breu, uns relats que tenen com a fil conductor la dona.

La bessona solitària
D’Elisabet Claveria Capaul.
Índex Edita.

Índex Edita presenta una nova publicació dins la col·lecció Sense Títol. Es tracta de La bessona solitària, primera novel·la d’Elisabet Claveria Capaul. Amb una escriptura elegant i delicada l’autora ens narra set estampes de la vida d’una dona —la Martina— que transcorre marcada per una tristor difosa i imprecisa.

Claveria ens parla en aquesta novel·la de la poc coneguda síndrome del bessó evanescent. Per fer-ho parteix d’una vivència real: la descoberta d’haver perdut un germà bessó durant la gestació va suposar un trasbals i alhora la va ajudar a entendre aspectes inquietants de la seva vida.

Un aplauso para el astronauta
De David Moreu.
Sílex Ediciones.

David Moreu, periodista resident al Masnou, acaba de presentar el llibre Un aplauso para el astronauta. Darrere d’aquesta recopilació de 80 converses amb personatges cèlebres (i altres de culte) s’hi amaga un viatge en el temps a la recerca dels orígens de la contracultura i de la influència que han tingut els pioners del surf, de l’art i del rock en les generacions posteriors. El pròleg és del músic Jack Bessant, de la banda anglesa Reef, i la portada és obra de John Van Hamersveld, col·laborador habitual en discos dels Beatles i dels Rolling Stones. Com s’acostuma a dir en aquests casos: “Connecta, sintonitza i deixa’t portar”.

COMPARTIR