Més novetats editorials per Sant Jordi

Text: Albert Calls
684

En els darrers mesos venim publicant les novetats editorials que es publiquen al Maresme en la recta cap el 23 d’abril.

POESIA. Vicenç Llorca, autor vinculat al Masnou, compta amb una àmplia trajectòria literària com a escriptor en gèneres com la narrativa i l’assaig, però és en la poesia on marcadament ha desenvolupat la seva obra més intensa i sòlida. El seu darrer treball, publicat per Editorial Meteora, és Cos de poderosa llum. Com destaca el prologuista, Antoni Vidal Ferrando, els versos d’aquest llibre “no neixen de l’erudició, sinó de la veritat existencial de l’autor. Quan ell parla de Grècia, d’Homer, de pintura, de cinema, dels espais mediterranis o de la modernitat cultural, el que fa de debò és prescindir de qualsevol mena de retòrica i confiar en les possibilitats de les paraules per tal de reflexionar sobre l’amor i les altres essències que han anat configurant la seva vida”.

NOVEL·LA. L’obrador dels prodigis és una novel·la escrita a quatre mans entre el reconegut pastisser barceloní Christian Escribà i l’escriptora Sílvia Tarragó, vinculada a Cabrera de Mar. Ha estat publicada per Columna Edicions. La protagonista de la història és l’Alba, que neix el dia de Nadal del 1926 a Barcelona mentre neva, en el si d’una família humil. Influïda per la seva mare i l’àvia, la petita mostra unes extraordinàries habilitats culinàries que vint anys més tard, en plena postguerra, desplegarà per fer realitat els seus somnis de convertir-se en pastissera. En el marc d’una època de canvis, la trajectòria vital de l’Alba s’entrellaça amb els orígens de la pastisseria Escribà i n’explica la seva història.

RELATS. Un mar de Premià, publicat per Quaderns de la Font del Cargol, amb el suport de l’Ajuntament de Premià de Mar, és una antologia que inclou 13 relats de 12 autors que escriuen sobre el Premià de Mar actual, del passat i del futur, en clau de ficció,  a través de l’estructura del conte. Mireia Vancells, Hermes Prous, Carme Santamaría, Iñaki Marín, José Briones Giménez, Salva Sánchez Fernández, Isabel Verdú Arnal, M. Teresa Farreny Terrado, Sergio Laserna, Salva Redón, Josepa Elena S0peña i Pep Bras, són els autors i autores d’aquest calidoscòpic llibre.

MEMÒRIA. Memòries de Can Sanpere (1948-1989), amb text i dibuixos de Josep Bras March, publicat per Quòrum Llibres, és una proposta singular. Són les peculiars memòries del seu autor, durant els 41 anys que va treballar de fuster a la fàbrica de Can Sanpere, de Premià de Mar, il·lustrades amb les caricatures que va fer als seus companys de feina, els veritables protagonistes de l’obra. Testimoni d’una època i una fàbrica, amb tocs humorístic i hàbils reflexions vitals, la família de l’autor ha impulsat la publicació d’aquesta obra.

TEATRE. Okupes particulars, de Toni Cabré. Premi de Teatre Palanca i Roca – Ciutat d’Alzira. El dramaturg mataroní publica aquesta nova obra que explica la curiosa peripècia de dos personatges que es veuen obligats a compartir un pis que han ocupat per raons ben diverses. Desplegaran diverses estratègies amb l’objectiu de compartir el mateix sostre. Cabré ens acosta, una vegada més, les problemàtiques més actuals i candents. Un teatre, òbviament, per a veure representat, però que també esdevé una immillorable lectura.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí