Millennials i mitjans de comunicació

Anna Lladó.  www.annalladoferrer.com
491

No només disminueix el nombre de lectors de la premsa escrita, sinó també l’audiència dels informatius a la televisió. Entre els motius d’aquest descens hi ha un major consum digital i el fet que els millennials, els que tenen entre 18 i 35 anys, s’informen principalment a través de les xarxes socials. Als Estats Units són la generació més nombrosa i, per tant, un mercat important per als mitjans de comunicació. És per això que darrerament han nascut nous mitjans adreçats específicament a aquest col·lectiu. D’altres, entre els quals hi ha els tradicionals, intenten adaptar-se als millennials i, en general, als nous hàbits de consum de la societat, per tal que la seva audiència no mori.

Una de les estratègies utilitzades pel canal públic de televisió japonès NKH és la reconversió del documental. Des de fa més de vint anys emet un programa de documentals de vint-i-cinc minuts, premiat en diverses ocasions, que ara s’enfronta a una pèrdua progressiva d’audiència, especialment entre els més joves. La mitjana d’edat de les persones que el segueix és de seixanta anys. Amb l’objectiu d’arribar als millennials, NKH ha introduït una nova versió del documental: d’un minut i que només s’emet a Facebook. La finalitat, asseguren els impulsors de la iniciativa, no és relegar el documental tradicional, sinó complementar-lo, aprofitant la feina feta.

Un altre exemple és el del canal France Info, que recorda la importància d’apostar pel vídeo a les xarxes socials, informar amb un toc d’humor per tal de ser més proper als millennials, fer directes a través de Facebook Live o oferir dibuixos -dibuixar les notícies- quan no hi ha imatges. Hi ha mitjans, d’altra banda, que també estan experimentant amb les aplicacions de xat o missatgeria. És el cas de The Wall Street Journal o la CNN a Snapchat, amb notícies adaptades a aquesta plataforma. En definitiva, exemples que demostren la importància d’arribar als millennials, una generació que, en general, cada dia compra menys diaris i mira menys els informatius a la televisió.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí