La Nau Gaudí mostra una nova exposició de la Col·lecció Bassat centrada en els anys 90

Text: Redacció
399

Presenta més de 80 obres de 40 artistes de la Col·lecció Bassat. Composta principalment per artistes catalans o residents a Catalunya, també s’hi troben artistes de la resta de l’Estat, especialment rellevants per l’obra creada al llarg dels 90 i sovint per tractar-se de representants oficials de l’art espanyol contemporani en mostres internacionals: Miquel Barceló, Eduardo Chillida, Juan Genovés, Luis Gordillo, Antonio Saura o Manolo Valdés.

També, per primera vegada es presenta una exposició amb una fusió important de pintura i escultura, amb la més significativa representació de dones artistes.

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, engega l’any amb l’exposició ‘Col·lecció Bassat 1990-1999 (II)’, la segona i última mostra de les obres seleccionades de la Col·lecció realitzades durant els anys noranta.

Moltes de les 83 peces han viatjat per Espanya i l’estranger abans d’arribar a la Nau Gaudí, on s’exhibeixen per primera vegada en el marc de la programació d’exposicions de la Col·lecció Bassat que es presenta en ordre cronològic. Més de 20 obres de les que es mostraran al públic són escultures. Mai abans s’havia presentat un nombre tan elevat d’escultures en una mateixa exposició a la Nau Gaudí, amb l’excepció de la mostra organitzada el 2018, dedicada exclusivament a aquesta disciplina artística. També, per primera vegada, es presenta un nombre més important d’artistes dones, representades per l’Elvira Fustero, la Maria Girona, la Regina Giménez, i l’Eulàlia Valldosera.

Juntament amb elles, els altres noms presents a l’exposició són Manuel Álvarez, Enric Ansesa, Eduard Arranz-Bravo, Francesc Artigau, Miquel Barceló, Joan Bennàssar, Berrocal, Luis María Caruncho, Eduardo Chillida, Xavier Corberó, Ramon Enrich, Juan Genovés, Luis Gordillo, Josep Guinovart, Joan Hernández Pijuan, Eduard Kazarian, Beat Keller, Marcel Martí, Maño (Carlos Martín), Xavier Medina Campeny, Josep Novellas, Víctor Pedra, Perecoll, Perejaume, Enric Pladevall, Guillermo Pérez Villalta, Josep M. Riera i Aragó, Gino Rubert, Manuel Rubiales, Antonio Saura, Narcís Serinyà, Manolo Valdés, Mateo Vilagrasa, Francesco Volsi, José María Yturralde i Zush.

L’exposició l’ha comissariada la directora de la Col·lecció Bassat i del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, Núria Poch. I el catàleg s’ha encarregat al crític d’art i historiador Ricard Mas. Sobre l’època a la que es dedica l’exposició, aquest considera que “la Col·lecció Bassat evidencia una tendència: durant la dècada del 1990 la modernitat esdevingué clàssica”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí