Neix SOM Mobilitat, la nova cooperativa de consum sense ànim de lucre

Text: www.sommobilitat.org
579

Amb la voluntat de treballar per un canvi en el model actual i d’impulsar noves formes de moure’ns més sostenibles neix SOM Mobilitat, una nova iniciativa dins del moviment català de cooperatives de consum sense ànim de lucre que van començar SOM Energia i SOM Connexió, la primera en l’àmbit de la mobilitat del país.

SOM Mobilitat vol ser un projecte de participació ciutadana, col·lectiu i democràtic. És una cooperativa oberta a tothom, que pretén seguir el camí obert per SOM Energia i SOM Connexió.

Actualment ens trobem immersos en una crisi mediambiental a nivell mundial i una de les principals causes és l’impacte del model de mobilitat actual basat en la combustió (benzina i dièsel) i l’ús del vehicle privat com a mitjà de transport majoritari.

Solucions a mida i menys costos

El primer projecte de SOM Mobilitat és impulsar una xarxa de mobilitat elèctrica compartida de proximitat. Mataró serà la primera ciutat de Catalunya que acollirà un car sharing de vehicles elèctrics, però no només de cotxes sinó també de bicis i motos. Es crearan comunitats de socis que viuen en el mateix barri o municipi, amb qui compartir els vehicles. I s’aniran obrint aparcaments en diferents zones a l’abast de cada comunitat de socis amb endolls connectats a SOM Energia, per la qual cosa el consum serà 100% d’energia verda.

A través d’una aplicació mòbil els socis podran fer la reserva del cotxe, la bici o la moto en funció de les seves necessitats. I com que la cooperativa és sense ànim de lucre, es pagarà per cada ús que es faci del vehicle a preu de cost i amb totes les despeses incloses: pàrquing, combustible, assegurança, manteniment i neteja.

A més de millorar la sostenibilitat, una xarxa de mobilitat elèctrica compartida com la que proposa SOM Mobilitat implica també poder formar part d’una comunitat amb persones de proximitat, triar el vehicle que més et convingui a cada moment i estalviar temps i diners.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí