Nens tutelats fan per primer cop una demostració d’un curs d’educació canina i ‘Agility’

Text: SPAM
1101
Nens tutelats fent un curs d'obediència a gossos de la SPAM

Els gossos abandonats de la SPAM han format part d’una activitat terapèutica que ha retornat el somriure i les ganes de concentrar-se en una feina a un grup de nens tutelats. A més, orgullosos del que han après, van convidar els seus companys i educadors a assistir a la primera demostració d’obediència bàsica i iniciació a l’agility. L’acte es va fer el passat 27 d’abril en el Refugi de Cal Pilé, a Mataró, a les tres de la tarda.

L’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA) i els Serveis Socials de Mataró van incorporar dins de les activitats que han de preparar una que tingués a veure amb els animals. El projecte social VINCLES, de la Protectora de Mataró, ha dut a terme un programa que ha inclòs activitats terapèutiques amb una finalitat formativa, amb obtenció de diploma acreditatiu de l’assistència al curs d’obediència bàsica canina.

El programa ha tingut una duració de tres mesos distribuïts en 12 sessions amb activitats tan diverses com el passeig, l’educació canina o la iniciació a l’agility. Els nens que hi han participat tenen edats compreses entre els 12 i els 15 anys i cap d’ells no ha faltat ni un sol dia a aquest programa, que ha estat rebut amb els braços oberts per part dels adolescents.

Aquest programa uneix nens i adolescents amb dificultats amb gossos abandonats. Els uns i els altres s’ajuden mútuament aconseguint els objectius establerts dins d’un programa d’activitats terapèutiques. Els infants aprenen a treballar l’obediència en positiu i els gossos milloren la seva conducta, augmentant així la seva possibilitat d’adopció.

Aquest programa ha estat possible gràcies al finançament de Fundación Affinity.

 

COMPARTIR