Només 1 de cada 5 entitats de l’Economia Social declara tenir problemes econòmics, però la meitat preveu tenir-ne en el futur

Text: Redacció
371

Coop Maresme celebra la segona Taula Territorial del curs, de forma online, per explicar com s’ha adaptat el projecte a la situació actual.

La segona Taula Territorial d’enguany, organitzada per Coop Maresme i conceptualitzada com un espai de presa de decisions estratègiques de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, es va actualitzar l’estat del projecte i com aquest s’ha adaptat a la situació actual.

Precisament, pel que fa a l’adaptació de l’activitat durant els mesos de confinament, Coop Maresme valora molt positivament el fet d’haver pogut seguir realitzant -de manera virtual- tant acompanyaments a projectes d’Economia Social i Solidària en procés de constituir-se com a cooperatives com les formacions programades de feia mesos i adaptades al temps de crisi actual.

Primers resultats de la diagnosi a les entitats de l’ESS

D’altra banda, la tècnica de diagnosi a Coop Maresme, Andrea Cobo, va exposar en aquesta trobada els primers resultats de la diagnosi elaborada a les entitats de l’Economia Social i Solidària al Maresme, valorant abans que res el fet que enguany els Ateneus hagin treballat de manera conjunta a l’hora d’elaborar el qüestionari, centrat en com ha afectat la crisi a les entitats de tot el territori.

A l’espera de finalitzar el procés d’entrevistes, la mostra realitzada a 31 entitats de la comarca constata que  un 35% de les entitats enquestades han hagut d’aplicar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a les seves treballadores, i d’aquest 35% en tres quartes parts dels casos aquest ha estat de gairebé el total de les treballadores, havent-se de suspendre l’activitat pràcticament en la seva totalitat. D’altra banda, també s’ha contemplat com, tot i que en l’actualitat només un 22,5% tenen problemes econòmics, un 51,6% preveuen que els tindran en un futur. Pel que fa a l’adaptació, moltes destaquen el teletreball i el fet d’haver ofert serveis i vendes en línia. Com a efectes positius derivats de la crisi de la Covid-19, moltes de les entitats han expressat el fet d’haver-se pogut reinventar i dedicat temps a l’estructura i a la part més invisible de les entitats.

Més informació a www.coopmaresme.cat o info@coopmaresme.cat.
També a Facebook, Twitter o Instagram.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí