Novetats editorials del Maresme del mes de juny

Text: Albert Calls
636

‘Gràcies per la música! Memòries d’un locutor d’èxit’
De Xarli Diego / Pagès Editors

Gràcies per la música! recull les memòries del periodista Xarli Diego, que reuneix en aquest llibre tot el seu bagatge professional per parlar de la seva passió. Els lectors podran trobar-hi experiències, confidències i reflexions de l’autor, acompanyades sempre del seu característic sentit de l’humor, en l’entorn del món de la música, un espai compartit que uneix les persones, molt més enllà de les fronteres. El pròleg del llibre l’ha escrit el popular cantant italià Al Bano. I també hi han participat, amb textos, dos reconeguts cantants més, Pablo Abraira i Jeanette. Aquesta obra, a més, amb un títol de clara inspiració del mític grup ABBA, parla, especialment, de la música dels anys setanta i dels anys vuitanta. I permet descobrir un patrimoni que forma part de tots nosaltres.

‘Quaranta anys de democràcia local al Masnou (1079-2019)’
De Josep Bernabeu i Gerard Poch / Ajuntament del Masnou

Obra del periodista Josep Bernabeu i del fotògraf Gerard Poch, ofereix als lectors una crònica històrica que aplega interessant documentació i imatge gràfica plantejada amb singular destresa i professionalitat, que ens acosta als servidors públics locals del municipi durant el període de la democràcia, tant als alcaldes com als regidors. El treball es completa amb l’acció de govern que ha estat el resultat de tot aquest procés polític que partia dels obscurs anys de la dictadura, amb la il·lusió i l’esperança per davant d’uns nous temps. Un llibre que ens acosta a la història dels ajuntaments democràtics al Masnou i ens projecta en el marc d’una Catalunya que en aquells anys afrontava una nova manera de fer i de sentir.

‘100 jocs per fer a casa amb els teus fills’
De Montse i Pinyeres Assens / Cossetània Edicions

En aquest treball hi trobareu 100 jocs per fer amb els fills que es poden dur a terme sense sortir de casa, que desperten la imaginació i l’enginy des del primer moment i també l’esperit aventurer i lliure. Són activitats participatives amb predomini dels objectius col·lectius i de la convivència per sobre de les metes individuals. La tria que s’ha fet per elaborar-lo opta per la recuperació del joc tradicional, pel joc en equip, per la companyonia i per la sostenibilitat de jocs confeccionats amb pocs materials, que no suposen una despesa material. Són jocs molt imaginatius que permetran passar una bona estona sense sortir de casa, que ens ensenyen també que més enllà de la xarxa hi ha vida.

‘Inquisició i Decadència’
De Jordi Bilbeny / Librooks

‘Inquisició i Decadència’, de Jordi Bilbeny, publicat per Librooks, és el darrer treball de l’investigador de la història arenyenc, sempre amb plantejament arriscats que no deixen indiferent les persones que segueixen la seva tasca i provoquen, alhora, algunes al·lèrgies intel·lectuals. Amb el subtítol ‘Orígens del genocidi lingüístic i cultural a la Catalunya del segle XVI’, Bilbeny investiga cas per cas un fascinant procés històric i arriba a la conclusió que els autors catalans de l’època van ser forçats, mitjançant coaccions i amenaces, a traduir al castellà les seves obres. Com es diu en la contraportada d’aquest interessant treball: “Bilbeny torna a posar el dit a la nafra i ataca les conviccions més establertes de la història catalana. ‘Inquisició i Decadència’ planta de nou la llavor del dubte i ensenya als lectors i lectores el valor de qüestionar el que pensem i de preguntar-nos: I si la història no és tal com ens l’han explicat?”.

‘Aquell estiu del 99’
De Francesc Miquel / Quòrum Llibres

Francesc Ponsa, a través del seu alter ego literari, Francesc Miquel, acaba de publicar ‘Aquell estiu del 99’, amb el segell Quòrum Llibres. Una novel·la que en el context del pas de l’adolescència a la maduresa, ens presenta uns personatges que queden en la memòria dels lectors i en el context dels territoris comuns del Maresme. Els lectors hi trobaran amors, desamors, la descoberta sexual, les noves amistats, les festes majors, concerts, aventures… L’estiu és el temps ideal per viure la vida al límit, sobretot quan tens 18 anys, com en Marcel, el protagonista del llibre, que mai oblidarà l’estiu del 1999. El desengany amorós amb l’Agnès i la mort inesperada de l’Òscar, un amic de la colla, l’empenyen a viure la vida amb intensitat. Relat iniciàtic que mostra com interaccionen les persones pels camins agredolços de la vida, plens de descobriments.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí